Close search

6 години и 4000 бебета отпразнува ЦАР

6 години и 4000 бебета отпразнува ЦАР 6 години и 4000 бебета отпразнува ЦАР Photo credit sticker 2f081510d9ec8c4cb73e1aeb055b0235c8dcc21f20ef27de7a1a88dadc771583

Само 6 години след създаването си Центърът за асистирана репродукция (Фонд „Ин витро”) отпразнува 4000 бебета, родени с помощта на Фонда. 

На 14 февруари – рождения ден на ЦАР, се проведе празничен концерт-спектакъл, посветен на бебетата, родени с помощта на Центъра за асистирана репродукция (Фонд „Ин витро”). Събитието премина под наслов „Голямото преброяване на бебетата ин витро“.

Съорганизатор на празничния концерт бяха фондация „Искам бебе” и сдружение „Зачатие”.
Десетки бяха децата и техните родители, посетили събитието.

Много от тях разпознаха д-р Таня Тимева, медицински директор на Медицински комплекс „Д-р Щерев“ и председател на Българската асоциация по стерилитет и репродуктивно здраве (БАСРЗ), която беше специален гост на събитието.

Запомнящите се изпълнения на малките таланти предизвикаха голямо въодушевление в залата. На празничния концерт присъстваха много родители, извършили процедури Медицински комплекс „Д-р Щерев“

След концерта част от тях се срещнаха с д-р Тимева и изразиха благодарността си към екипите на клиниката. „Невероятно е да виждаш щастливите родители, който се радват на порасналите си вече деца. Подобни инициативи показват колко значима е дейността на фонда и ни насърчава да продължим още по-упорите да работим през следващите години, за да има повече деца за България“, сподели развълнуваната д-р Тимева.

След „голямото преброяване“ от Медицински комплекс „Д-р Щерев” установиха, че всяко четвърто бебе, родено след инвитро с подкрепата на Фонда, е заченато с помощта на екипите от акушер-гинеколози, ембриолози и биолози на лечебното заведение.

„Това е глътка утеха от неудовлетворяващата статистика, че 150 000 двойки в България срещат трудност да имат свое дете. Но решение съществува. Благодарение на модерните асистирани репродуктивни технологии и по-добрата грижа по време на проследяването на бременността случаи, които се смятаха за неразрешими вчера, днес завършват с успех и бебешки плач у дома“, добави д-р Тимева.

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Tози сайт използва "Бисквитки". Научи повече Приемам

Моля, запознайте се с нашите Общи условия и Политика за поверителност