Close search

Бебето не идва! А как да се справя?

Бебето не идва! А как да се справя? Бебето не идва! А как да се справя? Photo credit sticker 2f081510d9ec8c4cb73e1aeb055b0235c8dcc21f20ef27de7a1a88dadc771583

Според национално представително изследване за репродуктивните проблеми в страната, проведено от Институт за социални изследвания, хората, които имат репродуктивни проблеми в България, е над 145 000 двойки. 

Обезпокоителна е и цифрата на двойките, които не знаят как да разрешат своите проблеми и към кого могат да се обърнат за помощ, което говори за сериозен проблем, свързан с недостатъчно информираност на населението. Приблизително 30 000 души са опитали да разрешат проблема си чрез самолечение, 4 на 100 пък казват, че проблемът е чисто психологически и че не е необходима медицинска помощ. Проблемът е изключително сериозен, защото цифрите показват, че голяма част от българите нямат представа как да се справят с репродуктивните проблеми.

А отговор има...

Медицински комплекс „Д-р Щерев“, най-утвърденият център за женско и семейно здраве в България, се открои с уникална за страната инициатива – Инвитро ден на отворените врати. Целта на инициативата е да се постигне напредък срещу демографската криза, като се акцентира върху информираността на обществото за новите репродуктивни технологии. Случаите, които преди са се смятали за нерешими, днес завършват с щастлив край. 

„Създадохме уникалната за страната инициатива Инвитро ден на отворените врати, за да отговорим на нарастващата потребност сред обществото за качествена информация за процедурите и новите репродуктивни технологии“, обясняват от Медицински комплекс „Д-р Щерев“. Много хора дори се притесняват да говорят за това. Но инвитрото вече не е табу. Все по-голямата посещаемост на инициативата Инвитро ден на отворените врати е показател за разчупването на стереотипите и постигането на диалог. Тайната на успешното забременяване, в случаите на репродуктивни проблеми, е свързана с информираността и диалога между медицинските екипи и пациентите.

Основният въпрос „кога“

Инвитро ден на отворените врати се провежда всеки месец в новата сграда на Медицински комплекс „Д-р Щерев“ след предварително записване на тел.: +359 889 89 34 00

Допълнителна информация за инициативата може да намерите тук.

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Tози сайт използва "Бисквитки". Научи повече Приемам

Моля, запознайте се с нашите Общи условия и Политика за поверителност