Close search

6 храни за здрави и красиви нокти

6 храни за здрави и красиви нокти Освен козметичните продукти, можете да подобрите вида на ноктите и чрез храните, които консумирате Photo credit sticker 2f081510d9ec8c4cb73e1aeb055b0235c8dcc21f20ef27de7a1a88dadc771583

Освен козметичните продукти, можете да подобрите вида на ноктите и чрез храните, които консумирате.

Много често докторите използват вида на ноктите, за да определят здравословното състояние на човек, тъй като те са главен индикатор и малък екран на процесите протичащи в човешкия организъм. Тъй той е така устроен, че да изпраща важните хранителни вещества първо към жизнено важните органи, ноктите са последната част от тялото, до която стигат полезните хранителни съставки. Което значи, че ако страдате от липса на витамини, то там веднага ще си проличи. 

Дори и да се храните здравословно и да спазвате добър хранителен режим, това не е гарант за здрави и красиви нокти, които не страдат от забавен растеж и чупливост.

Друг важен фактор, който оказва влияние върху състоянието им е генът, както и при ред други здравни показатели. Това, което можете да предприемете, е да приемате повече храни, богати на полезни за ноктите вещества, като по този начин подпомогнете регенерирането и възстановяването им.

Колегите от apteka-optima.com предлагат 6 храни, които засилват растежа и здравината на ноктите. 

Яйца 

Много богати на протеини, които са ключа към бързия растеж на ноктите. Всъщност нокътната плочка е изградена от протеини. Яйцата също са богати на Витамини В, които са съставни части на биотина, който също е от главно значение за растежа както на ноктите, така и на косата. 

Сьомга 

Тази вкусна розова рибка съдържа много протеини, както и цинк, който помага също за абсорбацията на протеина в тялото. Съдържа също много полезните хранителни вещества селен и желязо, които подпомагат производството на колаген в организма, който благоприятства бързия растеж на ноктите. 

Броколи 

Тяло се нуждае от специална аминокиселина, наречена цистеин за да преработи протеините, които приемате. Можете да откриете тази полезна съставка в броколите – един невероятно полезен зеленчук. 

Спанак 

Хапването на спанак е страхотна идея за цялостното здраве на целия организъм. 

Това е така, защото този тъмно зелен зеленчук ни доставя Витамин Е, Желязо, Витамини В, Витамин А, всички от които полезни за здравината и растежа.

Кокосово масло 

Похапвайки полени мазнини, като кокосовото масло например, увеличавате възможността на Вашето тяло да абсорбира по-лесно и бързо хранителните съставки. Кокосовото масло съдържа още Витамин А, D, E, K, всички от които подпомагат заздравяването на ноктите. 

Пилешко месо 

Също както яйцата, пилешкото месо е изключително богато на витамини от групата В, както и на протеини. Освен това е храна, която лесно може да се набави, да се похапне по множество различни начини,а съдържа и така полезния за костите и ноктите цинк. 

Снимки: flickr.com

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Tози сайт използва "Бисквитки". Научи повече Приемам

Моля, запознайте се с нашите Общи условия и Политика за поверителност