Close search

Билкотерапия за изчистване на бъбреците

Билкотерапия за изчистване на бъбреците Билкотерапия за изчистване на бъбреците Photo credit sticker 2f081510d9ec8c4cb73e1aeb055b0235c8dcc21f20ef27de7a1a88dadc771583

Всички знаем, че билките ни помагат в борбата с редица заболявания.

Кои от тях и как обаче е добре да ползваме при проблеми с бъбреците? Отговор на този въпрос ни дават колегите от bolime.net.

Мечо грозде

Лечебните му свойства отдавна са известни в много култури. Използва се при възпалителни заболявания на пикочната система, за извеждане на камъни и пясък и за изчистване на бъбреците.

Златна пръчица

Още американските индианци са използвали тази билка за лечение на заболявания на пикочните пътища. Изследванията показват, че тя помага при жлъчнокаменна болест, холецистит, заболявания на бъбреците и пикочния мехур.

Магданоз

Тази любима на кулинарите ароматна билка е ефективно растително лекарствено средство. Пикочогонните й свойства помагат за изчистване на бъбреците и пикочните пътища от натрупаните в тях вредни вещества.

Корен от Хортензия

Като лекарство коренът от хортензия се ползва с голяма популярност за лечение и поддържане на здравето на бъбреците и пикочния мехур. Растението действа като „разтворител“ на камъните в бъбреците. Освен това помага на организма правилно да усвоява калция, като по този начин препятства образуването на нови камъни.

Лечебна Ружа

Коренът на лечебната ружа е известен като прекрасно болкоуспокояващо и меко пикочогонно средство. Действа благотворно на пикочопроводящите пътища. Изследвания потвърждават, че растението успокоява болката и се справя с възпалителните процеси.

Корен от целина

Корени и семена от целина от столетия са природно пикочогонно средство. Растението помага на организма да се избави от токсичните вещества. Освен това коренът от целина съдържа полезните калий и натрий.

Корен от глухарче

Тази билка с успех се използва в народната медицина за лечение на заболявания на черния дроб, пикочния и жлъчния мехур и бъбреците.

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Tози сайт използва "Бисквитки". Научи повече Приемам

Моля, запознайте се с нашите Общи условия и Политика за поверителност