Close search

7 от най-скъпите плодове в света

7 от най-скъпите плодове в света Лятото е сезонът на плодовете Photo credit sticker 2f081510d9ec8c4cb73e1aeb055b0235c8dcc21f20ef27de7a1a88dadc771583

Лятото е сезонът на плодовете. Много хора се опиват да спомогнат свалянето на килограми от високите температури именно с тяхната консумация. 

Макар и плодовете да се смятат за едни от най-достъпните хранителни продукти, има и такива, които буквално могат да ви шокират с цената си. В повечето случаи те са много рядко срещани и имат особен вкус, който е достъпен само за извънредно заможни хора. За това и на вашето внимание предлагаме списък на 7-те най-скъпи плодове в света, подбрани от subtitrite.net.

Черна диня

Изключително рядък сорт, който се отглежда на японския остров Хокайдо. Този тип диня има много особен вкус на сладост, като годишно поникват не повече от 100 бройки. На специален търг през 2008 г. черна диня, тежаща 8 килограма беше продадена на цена от $ 6 100.

Ябълки Секай ичи

Специални японски ябълки, които се накисват в мед и се брандират на ръка, за да се гарантира тяхната изключителност. Докато растат пък редовно се напояват с течен мед, за да се засили тяхната сладост. Цената на една ябълка от този сорт възлиза на $ 21.

Кралски пъпеши

Плод, който отново се отглежда на японския остров Хокайдо. Това са специфични хибридни пъпеши, които имат перфектни пропорции и сладост. За тях се полагат толкова старателни грижи, че градинарите дори им поставят шапки, които да ги пазят от слънцето. На скоро два такива пъпеша бяха продадени на цена от $ 23 500.

Ананаси от Изгубените градини в Хелиган

Тези плодове се отглеждат в легендарните Изгубени градини в Хелиган, където най-видните английски бутаниците отглеждат изключително редки сортове плодове. Ананасите растат в продължение на две години, заровени в смесица от слама, тор и конска урина. Отглеждането им е толкова трудно и сложно, че те никога не се продават, а се дават като подарък на служителите в градините. Принципната им цена се изчислява на $ 1600.

Ягоди Арно

Това е плодова салата от ягоди със сметана, които са разбъркани заедно със златен пръстен, украсен от 4.7-каратов розов диамант. Цената на това изкушение е $ 1.4 млн., като се продава единствено във френския ресторант „Арно“, намиращ се в Ню Орлиънс.

Рубинено римско грозде

Изключително подсладено грозде, една пачка от което се продава за $ 6 400. Неговите плодчета са големи колкото топки за пинг понг. За да бъдат продадени, всяко топче задължително трябва да тежи 20 грама и да съдържа 18% захар.

Декопон

Хибрид между мандарина и портокал, който се счита за най-вкусния цитрусов плод на света. Притежава изключителна сладост и феноменален хибриден вкус. Плодът няма семки, като буквално се топи в устата. Той е японски сорт, който впоследствие е развит в Лос Анджелис. Цената на 6 такива бройки възлиза на $ 79.

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Tози сайт използва "Бисквитки". Научи повече Приемам

Моля, запознайте се с нашите Общи условия и Политика за поверителност