Close search

7-те най-хубави кафенета в Европа

7-те най-хубави кафенета в Европа Местенца за кафе пауза, които си струва да посетиш Photo credit sticker 2f081510d9ec8c4cb73e1aeb055b0235c8dcc21f20ef27de7a1a88dadc771583

Докато при нас вече се усеща наближаващата зима, туристите по Средиземноморския бряг все още могат да изпият по кафе под топлите есенни слънчеви лъчи.

Лисабон: бика, сладки приказки и пленителни гледки

Бика е терминът, използван от жителите на Лисабон за местното кафе, което е подобно на еспресото, но е по-дълго от италианския си братовчед и малко по-меко на вкус. Може би най-красивото кафене в града е "Café A Brasileira", разположено в стария квартал на португалската столица. Отворено е още през 1905 г. и събира на едно място туристи, литератори и художници. „Бразилското кафене“ е било редовно посещавано от португалския писател Фернанду Песоа, а днес неговата статуя продължава да „седи“ на любимата му маса.

Барселона: по едно кафе на улица „Рамбла“

Традиционното "Cafè de l'Opera" е идеално място да започнеш деня си в Барселона. Докато наблюдаваш преминаващите из централната улица на града хора, хапни кифличка и задължително поръчай кафе амб лет, както каталунците наричат еспресото с мляко.

Палма де Майорка: отдих край пристанището

Ако искаш да си починеш от шопинг или туристическа обиколка, избери кафене "Darsena". С чашата кафе много върви тукашният специалитет - сладки охлювчета, потопени в разтопен шоколад.

На централната алея на Ница

Преди разходка из центъра на френското градче е препоръчително да включиш в програмата си посещение на площад „Кур Салея“ и ежедневния му пазар за цветя. След това можеш спокойно да обиколиш главните улици на курортния град. Също те съветваме да посетиш брасерията "La Rotonde", чиято тераса гледа право към лазурносиньото Средиземно море.

Рим: кафе на покрива

Перфектното място да съзерцаваш отвисоко Вечния град, докато отпиваш от кафето си, е терасата на покрива на Капитолийските музеи. Античните сбирки в комплекса са подходящо извинение да посетиш това кафене.

Палермо: сицилианско сладко изкушение

Кафене "Spinnato" съблазнява с разкошни десерти и неповторим избор на добавки към италианското ти кафе. Няма да искаш да станеш, но все пак катедралите и най-голямата опера в Италия - „Театро Масимо“, си заслужават.

Истанбул: мока край Босфора

Трябва да отделиш време да усетиш красотата на Босфора и да се потопиш в пъстрия свят на границата между Европа и Азия. Подходящо място за тази цел е бар "Litera", намиращ се на покрива на Гьоте институт на „Йени чаршъ“ в района „Бейоглу“.

Само на няколко минути оттам те очакват най-сладките изкушения в града: класическото турско кафене „Хафъз Мустафа“, където към ароматното черно кафе ти сервират баклава с блатове, потопени в мед. За още по-неповторима гледка над града ти препоръчваме след това да посетиш кулата „Галата“ от другата страна на Златния рог.

Виж всички снимки на кафенетата, пътувай и се забавлявай с termo.bg.

Автор: Пламена Атанасова, Termo.bg

Източник: spiegel.de

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Tози сайт използва "Бисквитки". Научи повече Приемам

Моля, запознайте се с нашите Общи условия и Политика за поверителност