Close search

Бира в "кожата" на шампанско

Бира в "кожата" на шампанско Бира в "кожата" на шампанско Photo credit sticker 2f081510d9ec8c4cb73e1aeb055b0235c8dcc21f20ef27de7a1a88dadc771583

Или иначе казано бира "Естрела Дам Инедит" (Estrella Damm Inedit). Но какво представлява тя?

Това е уникално създадена бира от Ferran Adria и екипа на ресторант „elBulli”.
Inedit  всъщност означава "Никога не е правено досега". В сътрудничество с пивоварите на Estrella Damm, Inedit е сътворена от световно признатия готвач Ferran Adria, Juli Soler и сомелиерите Ferran Centelles и David Seijas от сензационния ресторант "elBulli".

Inedit е сътворена за да се допълва с най-изящните и предизвикателни храни. Храните, които съдържат: цитрус и масла (салати, сосове с оцет), горчиви нотки (аспержи, артишок, рукола), мазна текстура (сьомга, риба тон, мазни сирена).
В Inedit смело може да твърдим, че умело е направено съчетание от стиловете лагер и пшенична бира. За нея се използва комбинация от ечемичен малц, пшеница, хмел, кориандър, портокалови кори, мая и вода.

Уникално приготвена да създава комплексен аромат и непрозрачен вид, със загатнати цветя, оставя усещане за прясна мая и сладки подправки. Леко газирана с кремообразна текстура, мекото цяло тяло оставя дълго и трайно завършено чувство.

А защо е "в кожа" на шампанско? Препоръчително е да я сервираме охладена в чаша за бяло вино, съхранявайки бутилката в кофа за лед след сервиране.

Като цяло може да кажем, че Estrella Damm Inedit е бирата, специално създадена за да се свърже с храната.

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Tози сайт използва "Бисквитки". Научи повече Приемам

Моля, запознайте се с нашите Общи условия и Политика за поверителност