Close search

Житната диета на Петър Дънов

Житната диета на Петър Дънов Житната диета на Петър Дънов, за духовно и физическо пречистване Photo credit sticker 2f081510d9ec8c4cb73e1aeb055b0235c8dcc21f20ef27de7a1a88dadc771583

Ако искате да се пречистите след месеците, в които сте се хранили нездравословно и сте пренебрегнали физическата активност, житната диета на Петър Дънов е страхотен способ да прочистите тялото и душата и, без да гладувате. Това е един десетдневен хранителен режим, който има за цел да пречисти духа, ума и тялото, да ни помогне да се чувстваме жизнени, енергични и здрави. Според думите на Дънов, житното семе е емблема на душата, но трябва да е пълнозърнесто.

Преди да започнете диетата, трябва да се съобразите с това доколко крепко е здравето ви, а ако имате хронична болест се консултирайте с доктор. По принцип прочистването се препоръчва през февруари, но много често има грипни епидемии, което може да се окаже пречка, затова се уверете, че сте напълно здрави. Тъй като част от пшеницата може да е ГМО е добре да употребявате био, а можете да я замените за диетата с лимец, динкел, спелта. Диетата не се препоръчва на хора, които имат непонозимост спрямо глутен. Препоръчително е да употребявате преварена вода.

Според оригиналната рецепта на Дънов диетата се прави през февруари, веднага след пълнолуние, като е препоръчително денят да е сряда. Може да се направи в друг ден от седмицата, но не по-късно от третия-четвъртия ден след пълнолуние. Ако пълнолунието се пада в края на месец февруари, то режимът не бива да започва през март, а се взима пълнолунието в края на януари. Ако сте започнали диетата в края на февруари, можете да я продължите през март. Тя продължава 10 дена, през които трябва дая пиете много вода. По време на диетата не се консумира сол, цигари, алкохолни напитки.

Диетата трябва да протича като от вечерта се измива пшеница, 100 грама, затваря се в термос с 2- 3 чаши вряла вода и се държи цяла нощ. На сутринта се изпива течността, като се комбинира с мед и лимон, половин час преди закуска. Тя е много питателна и може да се пие като лечебно средство за успокоение на нервната система. Зърното трябва да е омекнало, дори леко разпукнато, но не преварено. Дозата се разделя на 3 части и се яде бавно, като се сдъвква по 99 пъти. Преди да започнете да се храните можете да кажете формулата "Гоподи, приеми ме в лечебницата на природата за 10 дни". Добре е тази полезна съставка да се комбинира с други полезни храни като мед, орехи, ябълки. Освен първата чаша сутрин, другите е добре да комбинирате с поне 2 чаши топла преварена вода с лимон и мед, които да изпивате бавно, за да се насладите на всяка глътка.

Захранването е много важно, тъй като тялото се е чистило от отрови няколко дена и не бива да се претоварва. В края на диетата можете да хапнете супа от литър и половина леко подсолена вода, 3 картофа, магданоз и лук. Тази супа се яде през целия ден, а в другите няколко дена хапвайте плодове и зеленчуци, без подправки и хлебни храни. По някое време можете да усетите "лечебна криза" с глад, главоболие и умора, които могат да се редуцират с консумация на 2 чаши преварена вода, мед и орехи. Ако се почувствате недобре по време на диетата, можете да я съкратите.

Източник: apteka-optima.com

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Tози сайт използва "Бисквитки". Научи повече Приемам

Моля, запознайте се с нашите Общи условия и Политика за поверителност