Close search

Бременните да консумират умерено риба

Бременните да консумират умерено риба Бременните да консумират умерено риба Photo credit sticker 2f081510d9ec8c4cb73e1aeb055b0235c8dcc21f20ef27de7a1a88dadc771583

Високите нива на живак по време на бременност може да доведе до развитие на хиперкинетично разстройство с нарушение на вниманието, ХРНВ при децата, предупреждават учени.

Болестта може да бъде предотвратена с ограничаване на консумацията на риба по време на бременността. Заболяването засяга приблизително 3-5% от населението на света. Проявява се през ранното детство посредством силно изразена импулсивност, хиперактивност и неспособност за самоконтрол и концентрация. Синдромът се проявява два пъти по-често при момчета отколкото при момичета и най-често при майки между 30 и 40 години.

Симптомите започват да се появяват в училищна възраст. Специалистите предупреждават, че яденето на риба повече от два пъти седмично, увеличава риска от болестта с 60%. Разбира се консумацията на риба и рибени продукти по време на 9-те месеца не е забранена, но трябва да бъде умерена, пише БГНЕС.

Източник: woman.hotnews.bg

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Tози сайт използва "Бисквитки". Научи повече Приемам

Моля, запознайте се с нашите Общи условия и Политика за поверителност