Close search

Чай от златовръх в помощ при депресия

Чай от златовръх в помощ при депресия В помощ при депресия Photo credit sticker 2f081510d9ec8c4cb73e1aeb055b0235c8dcc21f20ef27de7a1a88dadc771583

Скорошни изследвания показват, че растението златовръх лекува депресия. Учените сравняват ефекта на билката с ефективността на антидепресанта сертралин.

Учените използвали 57 души за своя експиремент. Разделили ги в три групи. Резултатите показват, че в групата, която е пиела антидепресанти, хората са имали подобрение 1.9 пъти по-често от останалите. В другата група, където са приемали екстракт от билката, са имали 1.4 пъти по-често подобрение, за разлика от групата, която приемала плацебо.

Учените са категорични, че е по-добре да се обръщаме към билката от златовръх, отколкото към антидепресантите, които имат и своите странични ефекти.

Златовръх ще ви помогне в концентрацията и паметта, може да се приема при язви, хипертония, проблеми със съня. Билката е и изключително силен имуностимулатор.

Приготвите чай от злартовръх, вземте ч литър гореща вода и 2 с.л. от билката. Сложете растението във водата и оставете да се кисне около един час. След това сместа се прецежда и се консумира по около 120 мл три пъти на ден. Желателно е да пиете сместа преди храна.

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Tози сайт използва "Бисквитки". Научи повече Приемам

Моля, запознайте се с нашите Общи условия и Политика за поверителност