Close search

Пълнена агнешка плешка

0.0
от общо 125 гласа
Време: 75
Ниво: лесно
Порции: 5
Сервирай с 4 7bd7e5bf57f4f4556e3ae34edc2c5fc306282f743d7d3bd490f1d01c61798b3f Бяло вино

Пълнена агнешка плешка photo-credit Пълнена агнешка плешка

Начин на приготвяне

1. Правим дълбок разрез между ребрата и лопатката на агнешката плешка. Посоляваме и поръсваме с черен пипер.

2. Запържваме леко нарязания пресен лук и олиото. Прибавяме половин чаша ориз и също го запържваме. Поръсваме със сол и черен пипер, след което наливаме 1 чаша гореща вода. Оставяме го на слаб огън, докато ориза набъбне.

3. Сваляме от огъня и добавяме ситно нарязан сварен черен дроб, 2 ситно нарязани сварени яйца, 2 сурови яйца, 2 лъжици стафиди и ситно нарязания магданоз. Разбъркваме сместта и напълваме с нея плешката.

4. Зашиваме с конец отвора и слагаме плешката в тавичка. Поливаме с половин чаша мазнина и 1 гореща чаша вода и я печем, покрита с фолио на 180 градуса около 40 мин. След това махаме фолиото и оставаме да се запече добре, като поливаме със соса.

5. Сервираме с гарнитура от зелена салата, плънката и пържени картофи.

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Tози сайт използва "Бисквитки". Научи повече Приемам

Моля, запознайте се с нашите Общи условия и Политика за поверителност