Close search

Запечен карфиол по гръцки

3.5
от общо 129 гласа
Време: 60
Ниво: лесно
Порции: 4
Сервирай с 4 7bd7e5bf57f4f4556e3ae34edc2c5fc306282f743d7d3bd490f1d01c61798b3f Бяло вино

Запечен карфиол по гръцки photo-credit Вкусен запечен карфиол

Начин на приготвяне

1. Измиваме карфиола и го накъсваме на розички. Бланшираме го за 1-2 мин.

2. Задушаваме праз лук нарязан на колелца с малко олио и сол. Добавяме и каймата и задушаваме.

3. Разбъркваме сметаната, бульона и доматеното пюре. Добавяме сол и черен пипер. Изсипваме в тавичка  заедно със задушения лук и кайма.

4. Подреждаме розичките карфиол и поръсваме с настъргания кашкавал. Печем на умерена фурна около 30 мин.

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Tози сайт използва "Бисквитки". Научи повече Приемам

Моля, запознайте се с нашите Общи условия и Политика за поверителност