Запечен карфиол по гръцки
от общо
129 гласа
Време: 60
Ниво: лесно
Порции: 4
Ниво: лесно
Порции: 4
Сервирай с
Бяло вино
Продукти
- 100 мл бульон
- 100 гр доматено пюре
- 1 стрък праз лук
- 400 гр кайма смес
- 1 глава карфиол
- 100 гр заквасена сметана
- 200 гр кашкавал
- сол
- черен пипер
Начин на приготвяне
1. Измиваме карфиола и го накъсваме на розички. Бланшираме го за 1-2 мин.
2. Задушаваме праз лук нарязан на колелца с малко олио и сол. Добавяме и каймата и задушаваме.
3. Разбъркваме сметаната, бульона и доматеното пюре. Добавяме сол и черен пипер. Изсипваме в тавичка заедно със задушения лук и кайма.
4. Подреждаме розичките карфиол и поръсваме с настъргания кашкавал. Печем на умерена фурна около 30 мин.
Запържен зарган с лимонов винегрет
1. Почистваме рибата и я подсушаваме.2. Посоляваме ...
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook