Close search

Да се научим да готвим с ориз като майстори

Да се научим да готвим с ориз като майстори Пет ястия с ориз Photo credit sticker 2f081510d9ec8c4cb73e1aeb055b0235c8dcc21f20ef27de7a1a88dadc771583

Оризът е една от основните световни храни. Той е богат на въглехидрати, дава сила, нахранва и не на последно място - ако се сготви добре е безкрайно вкусен. Именно там е ключът от палатката обаче - да се сготви добре.

С тази мисия - да се научим как се готви ориз по първокласен начин, се събрахме в ресторанта на един от най-добрите хотели в София - "Arena di Serdica Residence Hotel" от веригата FPI Hotels & Resort, за да се отдадем на кулниарния курс по приготвяне на 5 ястия с ориз, организиран от Kulinaria.bg.

Ментори в курса бяха главният готвач на ресторанта шеф Ивайло Рангелов и шеф Нина Тодорова. Те ни разкриват тънкостите на това как да приготвяме различните видове ориз по възможно най-вкусния начин.

За курса те бяха подбрали 4 различни вида ориз - дългозърнест, Арборио, четен и жасминов ориз.


С тях трябваше да приготвим дългозърнест ориз със зелено къри, скариди (или пиле) и кокос, ризото със зеленчуци, черен ориз за гарнитура, домашна паеля с пиле и морски дарове и за десерт - шоколадово мляко с тиква и ориз.

В курса успяхме да научим тънкостите около приготвянето на ориз с къри.


Рецептата за Дългозърнест ориз със зелено къри, скариди (или пиле) и кокос можете да намерите тук

Като цяло настроението в кухнята бе повече от приятно. Научихме триковете за приготвяне на наистина вкусното ризото.


Рецептата за ризотото със зеленчуци можете да намерите тук

Разбрахме и философията при готвенето на истинска испанска паеля, за която използвахме и доматеното пюре на Алта България и царевицата на Bonduelle.


Рецептата за домашна паеля с пиле и морски дарове вижте тук

Научихме и как да приготвим гарнитура от черен ориз, подходяща за ястия с телешко месо, сьомга или пиле.

Рецептата за гарнитурата от черен ориз можете да видите тук

Успяхме да се насладим и на нов начин за приготвяне на десерт с ориз - Шоколадово мляко с тиква и ориз.

Рецептата можете да намерите тук

В края на курса всеки курсист получи подаръци от Алта България и Bonduelle.



А най-хубавото е, че Кулинарното училище предлага най-различни готварски курсове. Следете програмата ни.

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Tози сайт използва "Бисквитки". Научи повече Приемам

Моля, запознайте се с нашите Общи условия и Политика за поверителност