Close search

Да си направим декоративна топка от коркови тапи

Да си направим декоративна топка от коркови тапи Подобен тип декорация би стояла чудесно в различни интериорни стилове и на различни места Photo credit sticker 2f081510d9ec8c4cb73e1aeb055b0235c8dcc21f20ef27de7a1a88dadc771583

Подобен тип декорация би стояла чудесно в различни интериорни стилове и на различни места.

От какво се нуждаем за изработката:

  • 200 коркови тапи
  • Стиропорна или друг вид топка от мек материал
  • Кафява акрилна боя
  • Четка за боядисване
  • Лепило

Първа стъпка

Започваме с боядисването на топката, която в нашия случай е от стиропор (полистирен) и е бяла на цвят. Боядисването е с цел, да избегнем белия цвят. След като сте готови, изчакайте да изсъхне хубаво.

Втора стъпка

Не всички коркови тапи са еднакви и поради тази причина ще се наложи да ги сортирате, ако искате да бъдат подредени по определен начин. Може и да направите микс от всички тапи, с които разполагате – въпрос на предпочитания.

Трета стъпка

Започнете да залепяте тапите върху топката, като нанасяте солидно количество лепило в единия край на тапата и я натискате силно няколко секундни, докато лепилото прихване. Продължете да добавяте тапи към топката, като се уверите, че те се докосват една до друга.В случая е използван силиконов пистолет, но ако нямате такъв, може да използвате и друг вид здраво залепващо лепило.

Четвърта стъпка

Изчаквате всичко да изсъхне, отстранявате видимите остатъци от лепилото и сте готови с новата си декорация. Сега вече можете да я сложите на място по ваш избор и да и се радвате.

Източник: Владимир Димитров, moderendom.net

Снимки: allputtogether.com

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Tози сайт използва "Бисквитки". Научи повече Приемам

Моля, запознайте се с нашите Общи условия и Политика за поверителност