Close search

Добре дошли в света на виното!

Добре дошли в света на виното! И тази година най-големият винен форум в България отделя сериозно внимание на известните винарски региони по света Photo credit sticker 2f081510d9ec8c4cb73e1aeb055b0235c8dcc21f20ef27de7a1a88dadc771583

И тази година най-големият винен форум в България отделя сериозно внимание на известните винарски региони по света.

Един от акцентите на DiVino.Taste 2014 е Долината на Рона с нейното огромно разнообразие. Едва ли има по-разнолика и всеобхватна френска винена област. За мнозина, хоризонтът на френското вино се заключва между Бордо и Бургундия. Така погледнато обаче Рона е гигантски пропуск, който не може да бъде оставен от никой уважаващ себе си ценител.

Разположена на юг от Лион по протежение на около 200 км по течението на реката до самото Средиземно море, долината се дели на две, значително различаващи се една от друга, части – северна и южна. На север цари сортът сира в съюз с вионие, докато на юг доминира гренаш. Тазгодишното издание на DiVino.Taste поглежда на север заедно с Мари-Жозе Фор, сертифициран преподавател и експерт в тероарите на района. С дегустация на седем вина от Северна Рона тя ще покаже разликите и предимствата на специфичните микроклиматични зони по горното поречие.

Ето и вината, които ще бъдат дегустирани по време на майсторския клас Тероарите на Северна Рона:

Condrieu E. Guigal 2011
Delas Domaine des Tourettes Hermitage blanc 2012
Delas Domaine des Tourettes Hermitage 2011
Les Croix red Domaine Les Bruyères David Reynaud byodynamie Crozes-Hermitage 2012
Saint Joseph L’ Amarybelle Domaine Cuilleron 2012
Cornas Vieilles Vignes Domaine Voge 2007
Cote-Rotie Domaine Jean-Michel Gerin 2012

Програмата на DiVino.Taste включва и вертикална дегустация на шест от най-добрите реколти на култовото чилийско каберне Don Melchor (Дон Мелчор) на Concha y Toro. Това вино излъчва едновременно класа, дълбочина, усещане за тероар, великолепие на вкуса… На 16 октомври, почитателите на чилийското вино ще имат възможност да проследят развитието на Don Melchor в пет реколти от 2004 до 2010 година.

Вижте пълната програма на DiVino.Taste

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Tози сайт използва "Бисквитки". Научи повече Приемам

Моля, запознайте се с нашите Общи условия и Политика за поверителност