Close search

"Есенна прелюдия" показа творбите на майстори сладкари на Дефиле "Дизайнерски торти"

"Есенна прелюдия" показа творбите на майстори сладкари на Дефиле "Дизайнерски торти" Десет отбора в специално оборудвана Демо зона премериха сили на място и показаха своя професионализъм Photo credit sticker 2f081510d9ec8c4cb73e1aeb055b0235c8dcc21f20ef27de7a1a88dadc771583

Тази година организаторите от списание "Кафе пауза..." и Българска асоциация по карвинг предложиха на участниците допълнителни възможности за изява на тяхната креативност. Основната експозиция на макетите на торти беше на тема "Есенна прелюдия" и бе разположена на площ от 72 кв.м.

Десет отбора в специално оборудвана Демо зона премериха сили на място и показаха своя професионализъм пред международно жури и посетителите на изложбите.

В първия ден Демо зоната предложи Декориране на торта на тема "Есенна прелюдия". През втория ден ученици от професионалните гимназии премериха сили в декорирането на торти, мъфини, медени сладки и карвинг.

Тази година за първи път Демо зоната бе "домакин" на Арт-карвинг. Едно състезание, в което майсторите бяха изправени пред предизвикателството да сътворят торта от плодове и зеленчуци. На място те демонстрираха своите умения, изработвайки карвинг-композиция на свободна тема.

Списание "Кафе пауза..." и Българската асоциация по карвинг бяха поканили за член на журито Гари Филбей, преподавател в Bournemouth & Poole College of F.E as Lecturer в Лондон. С богатият си опит като специалист по хлебарство и сладкарство, с много международни награди, организатор на състезания в областта на кулинарията и международен съдия от най-висок клас "А", мнението на Гари Филбей беше още едно предизвикателство за участниците в тази вкусна надпревара.

СПЕЦИАЛНАТА НАГРАДА за победителите в Демо зоната на Дефилето бе участие в Международен кулинарен фестивал в Истанбул, Турция, през февруари 2014 г.

Снимки: Нина Тодорова, Kulinaria.bg

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Tози сайт използва "Бисквитки". Научи повече Приемам

Моля, запознайте се с нашите Общи условия и Политика за поверителност