Close search

Грейпфрут срещу хепатит С

Грейпфрут срещу хепатит С Грейпфрут срещу хепатит С Photo credit sticker 2f081510d9ec8c4cb73e1aeb055b0235c8dcc21f20ef27de7a1a88dadc771583

Вирусът на Хепатит С е едно от най-опасните вирусни заболявания сред хората. Той причинява цироза и рак на черния дроб.

Колкото и да е напреднала медицината в наши дни, тя няма лекарство, което да се бори на 100 % с това заболяване. Но учените, изследващите полезните свойства и вещества на грейпфрута, съобщават една положителна и оптимистична перспектива за хората. 

Учените твърдят, че съдържащият се в грейпфрута флавонид нарингенин може да се окаже сериозен фактор, които подтиска развитието на Хепатит С. 

Под въздействието на този компонент инфектираните клетки губят способността си да съхраняват вируса на Хепатита. Този цитрусов елемент блокира в 80% от случаите способността за съхраняване жив вирусен материал. Така микробите не могат да се включат в метаболизма на липопротеина, което е много важно за нормалната функция на черния дроб. 

Медиците, открили това полезно вещество вече го наричат "естествена и безвредна защита за пациенти с диагноза".

Лекарите твърдят също, че полезния и ценен компонент на плода се усвоява недобре от червата и работата няма да се свърши просто с похапване на грейпфрут. Нарингенинът трябва да се приема и с други вещества или да се инжектира, за да се подобри състоянието на болния или да се предотврати разболяване от Хепатит С. 

Това откритие е много ценно и важно за хората. Три процента от населението на Земята е заразено с Хепатит С. Стандартната терапия, която се прилага в момента, за жалост, дава резултати само в половината от случаите. При това се наблюдават и много странични ефекти.

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Tози сайт използва "Бисквитки". Научи повече Приемам

Моля, запознайте се с нашите Общи условия и Политика за поверителност