Close search

Как да се храним при грип и настинка

Как да се храним при грип и настинка Лечебното хранене при грип изисква временно изключване на някои продукти от нашето меню Photo credit sticker 2f081510d9ec8c4cb73e1aeb055b0235c8dcc21f20ef27de7a1a88dadc771583

Вече навлязохме в сезона на грипа и настинките. Много от лекарите съветват да поддържаме имунната си система силна и здрава, именно чрез правилно хранене.

Едно от най-важните правила, които трябва да спазваме, когато боледуваме от грип, е да приемаме много течности. Това е така, защото микроорганизмите, които провокират болестта, се чувстват комфортно в пресъхналото ви гърло и сухата носна лигавица.

Обилното приемане на течности спомага за възстановяването на влажността на лигавиците и с това увеличаваме способността на организма да улавя, блокира и унищожава вирусите.

Добър вариант е да миксирате вода с прясно изцеден лимон – тя ще ви запаси с витамин "C" и ще повиши жизненият ви тонус.

Ако ви боли гърлото, пийте хладка вода с мед и сок от лимон – така ще унищожите поне част от вирусните бактерии в гърлото.

Лечебното хранене при грип изисква временно изключване на някои продукти от нашето меню. Откажете се от кафето и алкохола, тъй като те обезводняват организма. Същото се отнася и за сладките храни - захарта прави левкоцитите (кръвни клетки, които се борят с вирусите и микробите) инертни – и това спомага болестта да прогресира.

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Tози сайт използва "Бисквитки". Научи повече Приемам

Моля, запознайте се с нашите Общи условия и Политика за поверителност