Close search

Каква е разликата между клементина, сацума и портокала?

Каква е разликата между клементина, сацума и портокала? Каква е разликата между привидно еднаквите на външен вид плодове? Photo credit sticker 2f081510d9ec8c4cb73e1aeb055b0235c8dcc21f20ef27de7a1a88dadc771583

Какви са разликите между портокалите и другите подобно изглеждащи оранжеви плодове?

Ако бихте искали да знаете отговора, вижте фактите, които foodpanda подбра. Всички тези плодове са първоначално култивирани в Китай и се водят цитруси. 

Клементина- това е малко по-малък портокал плод, на който кората е тънка и лесно се бели. Често има лъскав блясък и тръпчив вкус. Отглежда се в целия свят, като се твърди, че е кръстен на отец Пиер Клемент, който по невнимание отглеждал тези плодове в градината си.

klem

Портокал – портокалът е кръстоска между помело и мандарина, като първоначално е бил култивиран в Китай, но е бил намерен да расте в тропически и субтропически климат. Плодовете са сладки, с много ароматна кора, която често се използва в кулинарията.

OrangeJuiceTest-740

Сацума – идва от японската провинция, наречена също Сацума. В Япония той е известен също като Микан. Известен от 15-ти век и е с отпусната кожа, която се бели лесно. Плодът може да бъде както много сладък, така и много горчив. Най-често се намира без семки.

sa

Тангерина – Има твърда кожа и се бели най- трудно от всичко гореизброени плодове. По-сладък е от останалите и се използва често в салати или за салатен дресинг. Плодът е кръстен на пристанище в Тунис (Танжер), където първоначално са били внесени мандарини.

2s-honey-tangerines-buy-online

Знаете ли че:

Христофор Колумб разпространява цитрусите по света.

Цитрусите помагат за премахване на черни точни, за избелване на зъбите, укрепване на нокти и успокояване на напукани устни.

Те са естествен антиоксидант, който спомага забавянето на стареенето на кожата.

Средно на година един човек в България изяжда около 21 кг портокали.

8414161545_e2b29c9ce6_c

Източник и снимки: nie-jenite.bg

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Tози сайт използва "Бисквитки". Научи повече Приемам

Моля, запознайте се с нашите Общи условия и Политика за поверителност