Close search

Канелата контролира високото кръвно налягане

Канелата контролира високото кръвно налягане Подправките не само да придават по-различен вкус на нашите кулинарни творения, но и лекуват различни болки и неразположения. Предлагаме ви няколко подбрани екзотични добавки и описание на техните лечебни качества. Photo credit sticker 2f081510d9ec8c4cb73e1aeb055b0235c8dcc21f20ef27de7a1a88dadc771583

Подправките не само да придават по-различен  вкус на нашите кулинарни творения, но и лекуват различни болки и неразположения. Предлагаме ви няколко подбрани екзотични добавки и описание на техните лечебни качества.

Канела
Сладкото, подканващо и невъзможно за сбъркване ухание на тази, идваща от Шри Ланка, подправка лекува какви ли не телесни неразположения. В китайската медицина, например, канелата благоприятства за по-добрата работа на далака, панкреаса, стомаха пикочния мехур и бъбреците, а освен това може да овладее и гаденето при менструални болки. Но най-популярното сред свойствата й е контролирането на високото кръвно налягане.

Джинджифил
Може би това е най - употребяваният корен сред човешките същества. Свойствата му започват със стимулирането на храносмилателните процеси и предпазването от повръщане, за да стигнат до надеждното успокояване на нервите и имуностимулиращите му функции при простуди.

Куркума
Тази азиатска подправка в жълт цвят е сериозен източник на бета-каротин (витамин А), калций, желязо, фосфор и йод, както и витамините С, B1, В2, ВЗ. Куркумата е чудесен естествен антибиотик, засилващ имунитета ни до неузнаваемост, а освен това нормализира и нивата на кръвната захар.

Кардамон
Той е братовчед на куркумата, защото и двете растения са от семейство Джинджифилови. Кардамонът е широко разпространен в Индия, а по отношение на полезните му действия няма как да не споменем облекчаването на кашлицата, цялостната интоксикация на организма и качественото стимулиране по отношение на дейността на стомашно-чревния тракт.

Карамфил

Индонезия пък е неговата родна земя. Мирисът му от бабините компоти с дюли никога няма да се изпари в съзнанието на редица от нас, но успеваемостта му се крие най-вече, ако става въпрос за тонизиране на бъбреците, стомаха и панкреаса.

Кимион
Първите негови добиви са били извършвани на териториите около Средиземно море, а по-здравословен показател той получава отлични оценки в премахването на смущаващите газове и досадните колики, пречистването на черния дроб и облекчаването на главоболието.

Източник: media.framar.bg

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Tози сайт използва "Бисквитки". Научи повече Приемам

Моля, запознайте се с нашите Общи условия и Политика за поверителност