Close search

Кой пълнее по-бързо, жените или мъжете?

Кой пълнее по-бързо, жените или мъжете? Жената е устроена по-бързо да напълнява в сравнение с мъжа. Photo credit sticker 2f081510d9ec8c4cb73e1aeb055b0235c8dcc21f20ef27de7a1a88dadc771583

Последните проучвания на американските специалисти психолози констатираха, че женският мозък е така устроен, че му е по-трудно да се бори с апетита. Според последните статистики жените дебеланки са с цели 25% повече отколкото мъжете.

Учените са на мнение, че това се дължи преди всичко на по-слабата воля и стреса в ежедневието на жената. Жените като цяло по-често прибягват до ползването на диети спрямо мъжете и по-малко се упражняват физически.

Експериментът, на който били подложени мъжете и жените доброволци е бил да стоят гладни осемнайсет часа, а през това време е трябвало да изпълняват различни физически натоварвания.

След края на периода пред участниците се сервирали различни вкусни ястия, а мъжете и жените е трябвало вместо да си ги похапнат, да си мислят за нещо непривично. Всеки един от доброволците по време на опита е бил подложен на магнитен резонанс, за да се установи как техният мозък реагира на храната.

Каква била изненадата на специалистите, когато мъжете като цяло се справили с това предизвикателство, а жените без изключение мислели само и единственно как да се нахранят.

Разбира се не само мозъкът е виновен за това явление. Любопитен факт е, че жените обичат повече шоколад и сладко от мъжете. От него най-бързо се пълнее и килцата в повече най-трудно се свалят.

Друг факт в полза на пълнеенето е женската менопауза. За жалост няма как да се избегне тази чисто физиологична причина. За това е нужно да се внимава какво се консумира, когато наближите тази критична за всяка жена възраст.

Опитайте се да се храните здравословно, защото наднорменото тегло води след себе си доста повече проблеми. Има и една трета причина и тя е по-бавният метаболизъм на жената спрямо мъжа. За да компенсирате това е нужно да приемате повече витамини. По този начин също ще укрепне и вашата имунна система.

Източник: trafic-bg.com

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Tози сайт използва "Бисквитки". Научи повече Приемам

Моля, запознайте се с нашите Общи условия и Политика за поверителност