Close search

Коя е храната на трите "С" (сън, сърце, сперма), поддрържаща ги здрави

Коя е храната на трите "С" (сън, сърце, сперма), поддрържаща ги здрави Коя е храната на трите "С" (сън, сърце, сперма), поддрържаща ги здрави Photo credit sticker 2f081510d9ec8c4cb73e1aeb055b0235c8dcc21f20ef27de7a1a88dadc771583

Коя е тази храна, която е има уникално силно действие за трите елемента от нашето здравето, които започват с буквата „С“ – съня, сърцето и сперматогенезета?

За пълноценен сън, пълноценно сърце и пълноценна и качествена сперматогенеза е достатъчно често да ядете по-редовно маково семе, стветват колегите от "Здравословна храна".

Маковото масло и маковото семе е известно още от древен Египет като медицинско и полезно за организма средство – дори Хипократ е признал някои от неговите ползи.

Важно! Съдържанието на опиати в маковите семена е много малко и е нужно приемането на много големи количества от семената, за да се забележи някакъв наркотичен ефект.

Доказано е, че маковото семе е изключително мощен антиоксидант, а съдържащата се в него олеинова киселина понижава лошия и повишава добрия холестерол. Мононенаситените киселини в маковото семе играят важна роля за поддържането на сърцето ни в добро здраве.

Поради богатото съдържание на цинк, желязо и някои други минерали, маквото семе се счита, че е изключително благоприятно за процесите на сперматогенеза в мъжкия организъм.

Благодарение на съдържанието си на много алканоиди обаче, маковото семе не само, че няма да ви навреди, а значително ще помогне на нервната ви система и при болка и особено за постигането на качествен и дълъг сън.

Маковото семе е богато на желязо, мед, манган, цинк, магнезий, калий, калций, както и почти всички витамини от тип B-комплекс.

Използвайте маково семе още при болести като кашлица, зъбобол и менструални проблеми.

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Tози сайт използва "Бисквитки". Научи повече Приемам

Моля, запознайте се с нашите Общи условия и Политика за поверителност