Close search

Кулинарен зодиак

Кулинарен зодиак Кулинарен хороскоп Photo credit sticker 2f081510d9ec8c4cb73e1aeb055b0235c8dcc21f20ef27de7a1a88dadc771583

Астрологията е сложна наука, базирана на математически изчисления и небесни тела, които в определена степен могат да взаимодействат с рождената ни дата и зодиакалния ни знак.

Какво представлява зодиака? Зодиакът е път на живота, който се състои от 12 знака (зодии).

Наименованието произлиза от древногръцки термин използван за обозначаване на вид животно, тъй като съзвездията са свързвани с митологични същества. Това е сидеричният път на слънцето или иначе казано, дванадесетте равни по големина 30 градусови сектора, чието начало и край е пролетната равноденствена точка.

Благодарение на тази наука, хората и техните зодии могат да бъдат по-добре охарактеризирани – щастливи числа, дни, месеци, здраве, професионални успехи, любов, а също и кулинарни умения, предпочитания и други.

Ето какво ги очаква представителите на различните знаци, в кулинарен аспект:

Овен – Годината за вас ще бъде изпълнена с много емоции и успехи, за съжаление те няма да бъдат в областта на кулинарията. Не бъдете толкова претенциозни и изискващи, що касае храната. Наблегнете на леки и разтоварващи храни като избягвате пърженото.

Телец – Тази година вещае много изненади за всички представители на тази зодия. Някои от вас ще изживеят феноменални моменти, които ще запомнят за цял живот. След Март месец ще промените коренно режима на хранене и ще се ориентирате към здравословни храни. За съжаление това ще го наложи лек здравословен проблем, който обаче ще отшуми много бързо и ще отстъпи място на хубавите емоции, които ви предстоят.

Близнаци – Доказани виртоози в кухнята. Тази година обаче няма да имате толкова много свободно време, което да прекарвате там. Причината, за това е само една – ще работите, защото звездите са ви подготвили големи професионални шансове, които няма да изпуснете. Храната ще бъде последна грижа, но добре че има от къде да поръчате, за да не останете гладни.

Рак – Любителите на домашното огнище. Това няма да се промени и през тази година. Ще бъдете изключително заети, но това няма да ви попречи да глезите себе си и любимите хора с вкусни ястия. От foodpanda ви съветват да намалите количеството месо като го замените с консумация на повече риба.

Лъв – Лъвовете ще ходят доста често на „лов” за вкусни манджи. Подобно на Близнаците, и те ще бъдат изключително ангажирани с работа, но за разлика от тях ще намират време да се хранят, при това с тенденция за все по-здравословен начин на живот.

Дева – Тази година, кухнята ви ще заприлича на аксесоар към дома ви. Причината са не толкова задължения, а намирането на нова работа както и лошата организация и липса на време. Това е изключително нестандартно за вас, но планетите са ви организирали един малък хаос, в иначе толкова подредения ви свят. Хранете се навън или поръчвайте за вкъщи.

Везни – Тази година няма какво да слагате на кантар. Благополучието в живота ви ще ви отведе до необятни пазари и ще развиете търговския си нюх. Залагате на качествена и истинска храна от проверени източници и места. Опитвате се да имате сравнително добър хранителен режим, но това не винаги ви се получава.

Скорпион – Тези от вас, които не са любители на морските храни ще открият, че дълбоко са грешили. Рибно фиаско и деликатеси ще присъстват на трапезата ви доста често.

Стрелец – Тази година обещава да бъде добра и благосклонна към вас. Склонността ви да се „тъпчете” с най-различни храни ще остане, но това ще се случва сравнително по-рядко в годината.

Козирог – Забързаното ежедневие и бизнес ангажиментите ви ще ви изведат от удобния стол на трапезата ви. Между Май и Септември ще успеете да се освободите от досадните килограми, които носите като бреме от толкова години. Дали ще започнете да мислите повече за здравето си и да започнете да се храните здравословно? Не, по-скоро ще загубите апетит за известно време.

Водолей – Предстои ви страхотна година, изпълнена с успехи и признания. Кухнята ви за пореден път няма да бъде обект на желание за прекарване на време в нея. Твърде заети сте, за да пропилявате време там, а и определено, това не е любимото ви занимание. По-добре се сдобиите със солидна отстъпка за поръчка на храна.

Риби – Тази година ще експериментирате, навсякъде и във всичко. Планетите ще са с вас, за да ви предпазят от необмислени рискове, но определено няма да могат да ви предпазят от провалите в кухнята.

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Tози сайт използва "Бисквитки". Научи повече Приемам

Моля, запознайте се с нашите Общи условия и Политика за поверителност