Close search

Три плода, които възстановяват силите

Три плода, които възстановяват силите Плодове, които възстановяват силите Photo credit sticker 2f081510d9ec8c4cb73e1aeb055b0235c8dcc21f20ef27de7a1a88dadc771583

Способността на тези плодове се дължи на тяхното съдържание на вещества способстващи възстановяването на меките тъкани на междупрешлените дискове. 

Редовната им консумация позволява да се подобри устойчивостта и гъвкавостта на гръбначния стълб, без болезнени манипулации и медикаменти. Трите плода са синя слива, смокиня и кайсия, и поотделно нямат толкова силен ефект, затова винаги ги консумирайте заедно.

За трайно възстановяване хапвайте всеки ден една синя смокиня една синя слива и 5 броя кайсии, в продължение на един месец.

Смокинята сама по себе си има способността да лекува старчески заболявания. Това е плодът на дълголетието. Тя подпомага нормалната функция на червата, което се дължи на високите нива на фибри в нея. 

Смокините се използвт и в традиционната медицина за понижаване нивото на холестерола, лечение на диабет, запек и кожни проблеми като витилиго, псориазис и екзема. Има антибактериални свойства, стимулира храносмилането, съдържа много минерали и витамини. Препоръчва се за диабетици.

Кайсията съдържа множество ценни витамини K, P, Fe, Ca, витамин B5 и каротин. Желязото е важен елемент в борбата с анемията. 

Сушените кайсии съдържат и мед, който помага на желязото да се абсорбира от тялото. Ежедневното приемане на сушени кайсии помага за производството на хемоглобин, който може да бъде полезен за жените при проблеми с месечния цикъл. Предотвратяват и сърдечно­съдови заболявания, намаляване нивата на лошия холестерол и защита от ракови заболявания. Подобрява и зрението.

Синята слива е полезна за бъбреците. Лекува ревматизъм и атеросклероза, укрепва кръвоносните съдове, нормализира работата на сърдечния мускул, влияе положително на нервната система. Отличен лек срещу запек и хемороиди.

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Tози сайт използва "Бисквитки". Научи повече Приемам

Моля, запознайте се с нашите Общи условия и Политика за поверителност