Close search

Лечение на ишиас с чесън и мед

Лечение на ишиас с чесън и мед Лечението на ишиас можете спомогнете и с няколко съвсем прости домашни рецепти Photo credit sticker 2f081510d9ec8c4cb73e1aeb055b0235c8dcc21f20ef27de7a1a88dadc771583

Лечението на ишиас можете спомогнете и с няколко съвсем прости домашни рецепти.

Ишиасът е заболяване, характеризиращо се със силни болки от неврологичен характер, в областта на кръста и долните крайници. Въпреки, че е характерно за по-възрастни хора, напоследък и доста млади се оплакват о проява на симптомите му. 

Характерни за заболяването са режещите болки при всеки опит за движение или вдигане на нещо по-тежко. Често болката се усилва при кихане, покашляне или навеждане на главата към гърдите. Понякога тя може да бъде съпътствана с изтръпване на краката.

Ишиас се предизвиква от прещипване на нерв от гръбначния стълб, което е и една от причините болката да води към долните крайници. Също така ишиас може да се предизвика и от костни шипове или дискова херния. Между по-редките причинители попадат и грипни заболявания, ревматизъм, диабет и прекомерна употреба на алкохолни напитки.

За облекчаване и лечение на това заболяване се препоръчват масажи и специални не натоварващи упражнения. Положителна промяна в състоянието на заболелия оказват и редуването на горещи със студени компреси. От природната аптека също можете да се сдобиете с полезни средства за лечение на ишиас, споделят от bilka.info.

Счукайте няколко скилидки чесън и ги стрийте хубаво със сол. Намажете засегнатия участък, там където най-силно чувствате болка, с олио и наложете с тази смес. Направете превръзка и преспете с този компрес.

Загрейте пчелен мед на водна баня, до пълно разтопяване, без да добавяте никаква вода към него. Когато стане подобен на мехлем отстранете от огъня и докато е все още топъл намажете върху болните места. Прави се компрес и се преседява така около 3 часа.

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Tози сайт използва "Бисквитки". Научи повече Приемам

Моля, запознайте се с нашите Общи условия и Политика за поверителност