Close search

Лимонова диета детоксикира и топи мазнините

Лимонова диета детоксикира и топи мазнините Тонизирайте организма и подобрете храносмилането Photo credit sticker 2f081510d9ec8c4cb73e1aeb055b0235c8dcc21f20ef27de7a1a88dadc771583

Сред изобилието от най-различни диети е много трудно да изберем тази, която най-добре пасва на нас и на нашите навици и организъм. 

От biomall.bg предлагат един много лесен и ефективен режим – лимоновата диета. Най-важното при нея е, че освен да загубите излишните килограми, тя ще ви помогне и да се детоксикирате с помощта на лимона

Той премахва от храносмилателния тракт и стомаха всички остатъци от храна и токсини, за да се чувствате свежи и пълни с енергия. 

Освен това по време на диетата няма ограничения в храната – всичко което трябва да направите, е да внимавате да не прекалявате с някои продукти и да намалите порциите. Отслабнете здравословно и приятно с лимонова диета.

Същност на лимоновата диета

Тази диета се основава на полезното въздействие на лимона. Той, освен че е много богат на витамин С и следователно засилва имунната система, е и много полезен за премахване на натрупванията в храносмилателната система. 

Лимонът нормализира процеса на усвояване на хранителните елементи и обмяната на веществата. Подобрява храносмилането и мощно прочиства. 

Ако в продължение на няколко дни приемате лимон или лимонов сок и внимавате с храната, ще се почувствате наистина като нови, защото стомахът Ви ще се освободи от натрупаните токсини. Лимонът е мощно средство за премахване на шлаките. 

Лимонената киселина в лимона стимулира храносмилането и извежда токсините от организма. Знаете, че лимонът има много силни прочистващи свойства – когато натъркате замърсявания с лимон, те веднага изчезват. 

Неслучайно се включва към състава на различни почистващи препарати. Така действа лимонът и на храносмилателния тракт. Освен това, се смята че употребата на лимон намалява и риска от развитието на захарен диабет. Той доказано подобрява усвояването на мазнините и ги стопява.

Продължителност на лимоновата диета

Лимоновата диета продължава 7 дни. След 1 седмица почивка, тя може да се повтори. Идеята е през първите дни количеството на приетия лимонов сок да се увеличава, а през последните един-два дни – да се намалява, за да може организмът плавно да премине към края на диетата. 

Много е важно след края на диетата, ако сте си наложили по-осезаеми ограничения в менюто, да се захраните правилно. Колкото по-здравословно се храните по време на лимоновата диета, толкова повече ще отслабнете. Ограничения няма, всичко е във вашите ръце.

Програма на лимоновата диета

Лимоновата диета се състои в ежедневно приемане на лимон или лимонов сок. Това трябва да става в продължение на целия ден, но сутрин е задължително, за да може лимонът да детоксикира организма и да освободи храносмилателния тракт от остатъците от храна. Така го подготвя за работа през деня.

1 ден: сутрин на гладно се изпива чаша топла вода с лимон. Следобед, отново на гладно, се изпива втора чаша топла вода с лимонов сок. Първият ден е желателно да се пие чиста вода с лимон, без мед за подслаждане. 

Ден 1 от диетата е подгряващ и цели да подготви организма за преминаване на по-лек хранителен режим. Количеството храна е добре постепенно да намалее, като вечерята трябва да е много лека. Количеството лимонов сок бавно се увеличава, за да привикне към него стомаха.

2 ден: Сутрин и следобед се изпива по една чаша топла вода с лимон. В продължение на целия ден се пие минерална вода с изцеден в нея лимонов сок. На 1 литър се слагат 4 лимона. 

3 ден: Третият ден се продължава по същата схема, като топлата вода с лимон се включва и на обяд. Тя, заедно с плодове по желание, може да замества хранене. През целия ден се продължава с пиенето на минерална вода с лимон

4 ден: Следва се същата схема. 

5 ден: Следва се същата схема. 

6 ден: Следва се същата схема, като чашите топла вода с лимон се намаляват на 2 през деня. 

7 ден: Пие се само една чаша топла вода с лимон на гладно сутринта. Храненето се връща към нормалния си ритъм. 

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Tози сайт използва "Бисквитки". Научи повече Приемам

Моля, запознайте се с нашите Общи условия и Политика за поверителност