Close search

"Minkov Brothers Merlot" покори ценителите с пикантен аромат на черна череша

"Minkov Brothers Merlot" покори ценителите с пикантен аромат на черна череша Германия позлати чудодейното мерло на "Братя Минкови" Photo credit sticker 2f081510d9ec8c4cb73e1aeb055b0235c8dcc21f20ef27de7a1a88dadc771583

Вино от най-изявения сорт Мерло, отгледан в Карнобатския край, триумфира със Златен медал в немската винена столица, както е по-известен град Нойщат ан дер Вайнщрасе. Регионът е център винопроизводството в Германия и традиционен домакин на конкурса MUNDUSvini International Wine Awards. 

За пета поредна година изба „Братя Минкови“ се окичва с най-високото отличие от авторитетната надпревара. Винарната за пръв път лансира пред взискателната немска публика уникалното с интензивния си аромат с нюанси на черна череша Minkov Brothers Merlot. То е произведено по високите стандарти на екологията и заслужено спечели адмирациите на пословичните със здравословния си начин на живот германски ценители.

Ароматът на черна череша е характерен за най-престижните вина и се добива само от грозде, отгледано върху канелено-горски почви, които не са обработвани с изкуствени торове. Точно такива са плодородните лозя на „Братя Минкови“, където е набрано любимото Мерло на немския елит. Технолозите на избата извличат ценното ухание като оставят плода да престои с ципата 15 денонощия. Чрез автентичната технология, виното придобива хармоничен и пикантен вкус, богатство от аромати и изкрящ тъмно-червен цвят. 

Гроздето за Minkov Brothers Merlot дължи полезните си свойства и на уникалния за страната нощен ръчен гроздобер. Ниските температури охлаждат по естествен път чепките до около 10-15 градуса и те влизат в избата без да минават през хладилни съоръжения. Така най-добре се съхраняват всички ценни вещества на сорта. 

Това важи с особена сила за чудодейните полифеноли в Мерлото, които удължават живота, повишават физическата издържливост и дори имат подмладяващ ефект върху организма. Виното, триумфирало в Германия, е отлежавало две години във френски дъбови бъчви, доставени от региони без промишлени замърсявания. 

Не случайно според множество немски медици, Minkov Brothers Merlot заслужено се нарежда сред най-здравословните и полезни червени вина на Стария Континент.

Историческият успех за България на MUNDUSvini International Wine Awards предизвика сериозен интерес към вината на „Братя Минкови“. По думите на водещи немски вносители на алкохол, не след дълго златният медалист от тазгодишното изложение ще стане част от винените листи на немските ресторанти и търговски вериги. 

Златният медал на Minkov Brothers Merlot, ще донесе позитиви и за родната икономика, коментираха анализатори. Лозаро-винарският сектор е сред най-големите работодатели у нас и когато българските вина и ракии печелят позиции на международните пазари, това означава нови работни места, по-високи доходи и повече сигурност за България.

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Tози сайт използва "Бисквитки". Научи повече Приемам

Моля, запознайте се с нашите Общи условия и Политика за поверителност