Close search

Млечният шоколад стимулира работата на мозъка

Млечният шоколад стимулира работата на мозъка Яденето на млечен шоколад ни прави по-умни. Сладкото изкушение съдържа вещества, които действат като стимуланти - теобромин, фенетиламин и кофеин, съобщиха американски учени. Според тях чрез употребата на шоколад можем да постигнем стимулиращите ефекти, които от своя страна водят до подобрена работа на мозъка. Photo credit sticker 2f081510d9ec8c4cb73e1aeb055b0235c8dcc21f20ef27de7a1a88dadc771583

Яденето на млечен шоколад ни прави по-умни. Сладкото изкушение съдържа вещества, които действат като стимуланти - теобромин, фенетиламин и кофеин, съобщиха американски учени. Според тях чрез употребата на шоколад можем да постигнем стимулиращите ефекти, които от своя страна водят до подобрена работа на мозъка. 

За изучаването на ефектите от различните шоколади учените са използвали четири групи доброволци, на които съответно са дадени на четири пъти по 85 гр. млечен шоколад, тъмен шоколад, рожкови (вид плод) и нищо. 

След 15-минутен период за храносмилане, участниците са преминали през различни неврофизиологични тестове за оценка на паметта, задържането на вниманието, времето за реакция и решаване на проблеми. Събраните резултати от изследванията на словесната и визуалната памет са значително по-високи за хората, употребили млечен шоколад от останалите. 

Източник: www.framar.bg

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Tози сайт използва "Бисквитки". Научи повече Приемам

Моля, запознайте се с нашите Общи условия и Политика за поверителност