Необичайни гурме тенденции
Все повече хората търсят не просто храни, които са качествени и ги карат да се чувстват добре, а такива, които са нестандартни и имат положителен ефект върху тялото им, пишат колегите от woman.bg. Ето и някои от тези храни:
Нектар от агаве
Производителите залагат на здравословно-екзотичния "печат": Нектар от агаве.
Изцяло растителен произход, естествен подсладител, с нисък гликемичен индекс и чист, мек вкус нектарът от агаве привлича еднакво гурме ценителите и тези, които избягват изкуствените подсладители и големите количества фруктоза.
Агаве може да намерите като основна съставка в ръчно напревени натурални шоколади, готварски сосове, съчетаващи тамаринд и чесън или кориандър и кокос, както в екзотични напитки с хинин и 100% органично агаве.
Изтънчени и пикантни бързи закуски
Напоследък хората предпочитат вместо да отидат на ресторант, да се съберат у дома. Разбира се, всеки иска да впечатли своите гости с любопитни хрумки като чипс с розмарин и зехтин или пушени бадеми с вкус на чушка.
Освен тенденциите с времето се сменят и вкусовете на хората.
Небцето на опитния гурме ценител би оценило предизвикателства като уасаби фъстъци или органични пуканки с вкусове като джинджифил, сусам и карамел или мадраско къри, кокос и кашу.
Солен шоколад
Напоследък нашумя съчетанието между шоколад и органична морска сол. Бум дори сред високите политически етажи предизвикват шоколадовите бонбони с пушена морска сол и карамел.
Блокче тъмен шоколад с японска панировка панко и морска сол, солени фъстъци и млечен шоколад, хапки от трюфели, разтопен шоколад и морска сол или пък нуга бонбони с морска сол и тъмен шоколад - това са само малка част от гурме специалитети, които можете да опитате.
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook