Close search

Непоносимостта на организма към определени храни води до напълняване

Непоносимостта на организма към определени храни води до напълняване Въпреки че много хора не го осъзнават, хранителната непоносимост е причина за много здравословни проблеми Photo credit sticker 2f081510d9ec8c4cb73e1aeb055b0235c8dcc21f20ef27de7a1a88dadc771583

Въпреки че много хора не го осъзнават, хранителната непоносимост е причина за много здравословни проблеми. 

Глутеновата и лактозната непоносимост водят до активирането на имунната система, която се съпротивлява срещу чуждите тела. По този начин имунната система произвежда антитела към тях. 

Тези антитела се комбинират с антигените на храната и създават нови връзки. Тялото се опитва да се отърве от тези връзки, но понякога не успява и тези нови съединения се отлагат в тъканите, което води до възпаление. 

Възпалението от своя страна води до разрушаването на тъканите. От друга страна това поврежда здравето и храносмилателната система, припомнят от inspiredfitstrong.com.

Нарушенията в храносмилането, означават лоша абсорбция на хранителните съставки, което води до дисбаланси в биохимичните процеси и синтезирането на хормоните, което пък води до качване на килограми.

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Tози сайт използва "Бисквитки". Научи повече Приемам

Моля, запознайте се с нашите Общи условия и Политика за поверителност