Непоносимостта на организма към определени храни води до напълняване
![Непоносимостта на организма към определени храни води до напълняване](https://assets.kulinaria.bg/attachments/pictures-images/0000/1167/MAIN-neponosimostta-na-organizma-kam-opredeleni-hrani-vodi-do-napalnyavane.jpg?1431613610)
![Photo credit sticker 2f081510d9ec8c4cb73e1aeb055b0235c8dcc21f20ef27de7a1a88dadc771583](https://assets.kulinaria.bg/assets/design/photo_credit_sticker-2f081510d9ec8c4cb73e1aeb055b0235c8dcc21f20ef27de7a1a88dadc771583.png)
Въпреки че много хора не го осъзнават, хранителната непоносимост е причина за много здравословни проблеми.
Глутеновата и лактозната непоносимост водят до активирането на имунната система, която се съпротивлява срещу чуждите тела. По този начин имунната система произвежда антитела към тях.
Тези антитела се комбинират с антигените на храната и създават нови връзки. Тялото се опитва да се отърве от тези връзки, но понякога не успява и тези нови съединения се отлагат в тъканите, което води до възпаление.
Възпалението от своя страна води до разрушаването на тъканите. От друга страна това поврежда здравето и храносмилателната система, припомнят от inspiredfitstrong.com.
Нарушенията в храносмилането, означават лоша абсорбция на хранителните съставки, което води до дисбаланси в биохимичните процеси и синтезирането на хормоните, което пък води до качване на килограми.
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook