Close search

Няколко истини за енергийните напитки

Няколко истини за енергийните напитки Няколко истини за енергийните напитки Photo credit sticker 2f081510d9ec8c4cb73e1aeb055b0235c8dcc21f20ef27de7a1a88dadc771583

Кофеинът и тауринът имат стимулиращ ефект върху организма, това е факт. Но това, което се рекламира, според критиците си е чиста рекламна лъжа, пишат от profit.bg

Разберете колко вредни, всъщност, са енергийните напитки: 

Адреналин 

Напитките не просто "дават крила", но и карат надбъбречните жлези да отделят адреналин, като потребителят се чувства по-силен, по-буден и по-енергичен. Кофеинът подхранва допълнително и централната нервна система. 

Четете предупрежденията 

Енергийните напитки съдържат много кофеин. Те не са напълно безопасни, защото съдържат над 150 милиграма кофеин на литър и затова е задължително да имат етикет с предупреждения за високото им съдържание. 

Ограничения 

Максималното количество кофеин, което може да съдържа една енергийна напитка, е 320 милиграма на литър. 4000 милиграма таурин на литър е позволен, както и 22 милиграма инозитол и 2400 милиграма глюкоронова киселина на литър. 

От кофеина може да се разболеете 

При нормална консумация от около 375 милиграма кофеин на ден няма голям риск за здравето, но в случай на прекомерен прием може да получите гадене, силна възбуда, сърцебиене, замаяност и гърчове – симптоми на отравяне с кофеин. Редовният потребител на повече от 600 милиграма кофеин на ден може да има дългосрочни последици за здравето си като хронично безсъние, нарушения на стомаха и депресия. 

Тауринът контролира метаболизма на мазнините 

Тауринът се грижи за повечето сила и енергия. Освен това е отговорен за метаболизма на мазнините. Използва се и за намаляване на серните аминокиселини. Но който приема повече таурин, отколкото трябва, е застрашен от здравословни проблеми. Най-разпространените последствия са проблеми със стомаха. На хората, които страдат от епилепсия, безпокойство или сърдечно-съдови заболявания, често им бива предписвано веществото за лечение.

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Tози сайт използва "Бисквитки". Научи повече Приемам

Моля, запознайте се с нашите Общи условия и Политика за поверителност