Няколко причини да добавяте канела в менюто си
![Няколко причини да добавяте канела в менюто си](https://assets.kulinaria.bg/attachments/pictures-images/0000/3486/MAIN-kanelata-shampion-po-antioksidanti-i-ot-polza-za-kravnata-zahar.jpg?1431679978)
![Photo credit sticker 2f081510d9ec8c4cb73e1aeb055b0235c8dcc21f20ef27de7a1a88dadc771583](https://assets.kulinaria.bg/assets/design/photo_credit_sticker-2f081510d9ec8c4cb73e1aeb055b0235c8dcc21f20ef27de7a1a88dadc771583.png)
Канелата е една от подправките с най-високо съдържание на антиоксиданти. Уважавана от почти всяка култура от векове, тя се откроява със своите сладък вкус и приятен специфичен аромат.
Наскоро правено изследване сочи, че ако по-често включваме канелата в менюто си, можем да подобрим общото си здравословно състояние, тъй като е богата на калций, желязо, флавоноиди, антиоксиданти.
Освен това, канелата стимулира работата на мозъка. Ароматът на канела повишава познавателните способности. Също така ни позволява да се концентрираме, да запомняме по-бързо нова информация.
Влияе положително на сърцето.
Учени от САЩ установили, че добавянето на канела или куркума в храната понижава негативните последици от консумацията на мазна храна.
Канелата подпомага отслабването, подобрява обмяната на веществата и нормализира нивото на кръвната захар. Добавяйте я в овесената каша или киселото мляко.
Подобрява работата на дебелото черво. Можете да я добавите и към супата от леща, или към ястията от черен боб.
Слабо известен факт е и, че канелата е полезна за венците. Известна е със своите антибактериални свойства.
Канелата влияе положително на кожата. Отново заради антибактериалните си свойства, канелата често е използвана в козметичната промишленост, пише още jiveizeleno.com.
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook