Пържените картофи - полезни за здравето?
След като дълги години бяха анатемосвани като нездравословна храна, пържените картофки в крайна сметка може да се окажат полезни за здравето, пише в.Daily Mail, позовавайки се на последно американско изследване.
Екипът на проф. Кевин Фритше от университета в Мисури твърди, че това изкушение от заведенията за бързо хранене може да се окаже по-здравословно, отколкото се предполагаше.
Картофките обикновено се пържат в някакъв вид растително олио, което е богато на линолеична киселина, богата на омега-6 мастни съединения. Тя от своя страна понижава нивото на лошия холестерол в кръвта.
Доскоро се смяташе, че при повишена консумация тя предизвиква възпаления, свързани с болестите на сърцето. Но учените от Мисури отхвърлиха тази теория. Те изтъкват, че подобни инфекции се предизвикват от мазнини от животински произход, допълва БТА.
Препоръчват да консумираме дневно най-малко по 4 супени лъжици растително олио за доброто здраве на сърцето.
Което ще рече, че пържените картофки в крайна сметка не са толкова вредни за нашето здраве.
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook