Close search

Създадоха шоколад, който не се топи

Създадоха шоколад, който не се топи Създадоха шоколад, който не се топи Photo credit sticker 2f081510d9ec8c4cb73e1aeb055b0235c8dcc21f20ef27de7a1a88dadc771583

Компанията „Монделийз интернешънъл“ (преди „Крафт фуудс“), производител на шоколадови изделия, бисквити и кафе с марки като „Кадбъри“ и „Милка“, в близко бъдеще ще представи на пазара шоколад, който не се топи, съобщи президента на компанията за Източна Европа, Близкия изток и Африка Лорънс Макдугъл.

Макдугъл не уточнява какъв ще е вкусът на шоколада и под каква марка ще се произвежда. Представителят на „Монделийз“ информира само, че той ще може да издържа на температури до 40 градуса без да се топи. Компанията е патентовала продукта още миналата година, а сега активно го доразработва.

От „Монделийз“ разчитат на добри продажби в Африка и в тропическите страни като цяло.

„Крафт фуудс“, която миналата година смени корпоративното си име на „Монделийз интернешънъл“, е основана през 1903г. Известни марки на компанията са „Милка“, „Алпен Голд“, „Кадбъри“, „Ореа“ и „Якобс“.

През 2012 година „Монделийз интернешънъл“ е осъществила печалба от един милиард долара в Африка. Общите приходи на компанията за този период са 35 милиарда. 

Източник: nauteka.bg

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Tози сайт използва "Бисквитки". Научи повече Приемам

Моля, запознайте се с нашите Общи условия и Политика за поверителност