Close search

Подгответе се за родителството на форум „Бременност и детско здраве”

Подгответе се за родителството на форум „Бременност и детско здраве” Подгответе се за родителството на форум „Бременност и детско здраве” Photo credit sticker 2f081510d9ec8c4cb73e1aeb055b0235c8dcc21f20ef27de7a1a88dadc771583

По време на бременността, а и след това се появяват много въпроси, чийто отговори е важно да разберем. Но за да се получи най-точната и полезна информация, отговорите трябва да са дадени от специалист.

И тази година здравният портал Пулс събира специалисти в сферата на акушерството, гинекологията и педиатрията под един покрив – на Форума за бременност и детско здраве, който ще се проведе на 25 и 26 април в Интер Експо Център.

Една от водещите теми на форума ще е раждането без болка, от която се вълнува всяка бъдеща мама. Темата ще бъде представена от д-р Мариета Искилиева от Медицински комплекс „Д-р Щерев“. Лекцията ще се проведе в първия ден от форума на 25 април, където д-р Искилиева ще разкрие тайните на безболезненото раждане.

За втора поредна година Медицински комплекс „Д-р Щерев” е партньор на Форума за бременност и детско здраве, с цел да помогне за по-добрата информираност на двойките в един от най-прекрасните етапи в живота.

Какво ни очаква на форума?

На специален щанд всички заинтересовани бъдещи и настоящи родители ще могат да получат информация за грижите за бременни и родилки, предлагани в Медицински комплекс „Д-р Щерев”. Ще бъдат предоставени информационни материали и подробни разяснения за съдържанието на пакетите за проследяване на бременност за високоспециализираните прегледи от специалисти по фетална (на плода) медицина, за обхвата на пакета за раждане и следродилни грижи за майката и бебето, за вземането и съхранение на стволови клетки, както и за последващите педиатрични грижи и физиотерапевтични и рехабилитационни процедури, специално разработени за следродилно възстановяване.

От Комплекса предоставят възможност на посетителите да се запишат на място за инициативата Дните на отворените врати в родилното отделение и в популярното училище за бъдещи родители към лечебното заведение.

Разбира се за бременните жени посетили форума Медицински комплекс „Д-р Щерев“ е подготвил и специални изненади, които ще се разиграят на томбола.

А какви са наградите?

  • Високоспециализиран преглед при сертифициран специалист по фетална медицина. В зависимост от срока на бременност, участниците в томболата ще могат да избират между първи триместър скрининг тест (11-13 гестационна седмица), фетална морфолофология 3d/4d (19-23 гестационна седмица) или късна фетална морфология с доплерова ултразвукова диагностика (32 гестационна седмица).
  • Специални предложения за пробовземане и съхранение на стволови клетки.

Какви са другите интересни теми?

Друга тема, която ще бъде представена в първия ден на Форума е храненето при бъдещата майка и бебето. Както и какво трябва да се промени в храненето на жената след раждането докато кърми, за да не навреди на себе си и кърмачето и същевременно да може бързо да възстанови фигурата си.

Интересните теми продължават с втория ден от Форума, където ще бъдат разгледани летните предизвикателства за здравето на детето. Как родителите да предпазят детето от заболяване през лятото или какво да бъде поведението им, за да предотвратят усложненията от високата температура, повръщането и диарията. 

Бъдещите и настоящи родители ще получат полезни практични съвети за оказване на Първа помощ на детето до получаването на медицински грижи при някои типични за сезона инциденти, като ухапване от насекоми, кърлеж, ужилване или травми и рани получени в процеса на игра.

Повече информация за програмата на Форума и възможностите за регистрация можете да получите на интернет страницата на събитието.

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Tози сайт използва "Бисквитки". Научи повече Приемам

Моля, запознайте се с нашите Общи условия и Политика за поверителност