Close search

Топ 10 пролетни суперхрани

Топ 10 пролетни суперхрани Пролетни суперхрани Photo credit sticker 2f081510d9ec8c4cb73e1aeb055b0235c8dcc21f20ef27de7a1a88dadc771583

Правилното хранене изглежда мисия „невъзможна” в напрегнатото ежедневие. 

Освен това настъпват и по-топлите пролетни и летни месеци, в които всеки копнее по желаното оформено тяло. Не трябва да пренебрегваме и пролетната умора, която изпива жизнеността на организма ни. Как да се енергизираме и да се чувстваме добре, разказват foodpanda. 

Ето и 10-те предложения за пролетни суперхрани, които да държат ума и тялото ни в кондиция. 

1. Орехи – чудесна храна за мозъка и по-доброто ни настроение. Аминокиселината „триптофан” в тях подсигурява доброто състояние на тялото и намаляването на стрса. Освен всичко останало, те се освояват бавно от организма и в умерени количества допринасят за доброто физическо състояние на тялото. 

 2. Пресен чесън – тайната на продукта се нарича алицин. Именно тази съставка може да ни предпази от преяждане, стимулирайки ситост в мозъка. Чесънът е перфектен като добавка към всякакъв тип зелени салати. 

 3. Спанак – богат на желязо, много подходящ за консумация особено от вегетарианци, които не могат да го добавят от месо. Спомагат на работата на митохондриите в организма ни да работят по-добре, да освобождават повече кислород и по този начин да се чувстваме по-енергизирани. 

 4. Артишок – ако усещате умора дори и от най-леките физически натоварвания, може би имате нужда да приемате повече магнезии. Артишокът е чудеесен източник на минерала. 

 5. Сьомга – източникът на омега-3 мастни киселини. Спомага за хидратацията в организма ни и за това се отразява на цялостния вид на тялото ни. 

 6. Ягоди – освен, че са изключително вкусни те са и много полезни. Имат високо съдържание на витамин С и са естествен антиоксидант, който пречиства организма ни от неблагоприятните природни фактори. 

 7. Яйца – млечният продукт, който спомага за по-добра памет. 

 8. Боровинки – ако хапваме от вкусните плодове всеки ден, резултатите няма да закъснеят. Тайната съставка е определен вид антиоксидант, който подпомага паметта. 

 9. Грейпфрут – прясно изцеден сок от плода е енергиината бомба от която се нуждае организмът ни всекидневно, особено в първите дни на пролетта. 

 10. Зеленчуци – сезонните зеленчуци са естествен дар от природата, богати на аминокиселини и витамини, важни за правилното функциониране на организма ни.

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Tози сайт използва "Бисквитки". Научи повече Приемам

Моля, запознайте се с нашите Общи условия и Политика за поверителност