Close search

Постенето - духовно пречистване или диета

Постенето - духовно пречистване или диета Почистването и детоксикацията на тялото и неговите процеси, чрез гладуване и лишаване от определен вид храни е станало популярно още в Средновековието, Photo credit sticker 2f081510d9ec8c4cb73e1aeb055b0235c8dcc21f20ef27de7a1a88dadc771583

Почистването и детоксикацията на тялото и неговите процеси, чрез гладуване и лишаване от определен вид храни е станало популярно още в Средновековието.

Токсините се натрупват в резултат от замърсителите във въздуха, който дишаме, водата, която пием, и химикали, открити в храни, домакински принадлежности и козметични продукти.

Броят на различни култури интегрирали въздържане от прием на калории, като част от приети религиозна и духовна практика се фокусира върху възстановяване на душата, ума и тялото. От foodpanda, разказват за постенето като пречистване на душата и тялото.

Постенето е четвъртият от петте стълба на исляма и включва пост от изгрев до залез слънце по време на свещения месец Рамадан, най-забележително време за пости сред мюсюлманите. За евреите, в най-важния ден на Йом Кипур, всеки мъж или жена се отдават на строг пост. За християните, постът се осъществява на най-светлите празници като Коледа и Великден.

Постенето е ефективен и безопасен метод за подпомагане на тялото да се детоксикира

В действителност, постът се препоръчва за всяка болест, защото така позволяваме на тялото да си почине и да се възстанови. Остри заболявания, нарушения на дебелото черво, чести настинки и главоболие, ниски нива на енергия, алергии и респираторни заболявания са най-чувствителни към постенето. Освен това, чрез редовния пост се регулира процесът на стареенето и качеството на живот. 

Какво можем да постигнем с тридневен пост – да пречистим тялото си от токсини. С петдневен пост – започва възстановяването на имунната система. A с десетдневен бързо може да помогнете на тялото си да се пребори с болести, включително и дегенеративни заболявания, общи за нашата химически замърсена околна среда.

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Tози сайт използва "Бисквитки". Научи повече Приемам

Моля, запознайте се с нашите Общи условия и Политика за поверителност