Close search

Рецепта с ленено семе срещу целулит

Рецепта с ленено семе срещу целулит Ленено семе срещу целулит Photo credit sticker 2f081510d9ec8c4cb73e1aeb055b0235c8dcc21f20ef27de7a1a88dadc771583

Лененото семе съдържа редица полезни фибри, приемано редовно пък подобрява метаболизма и регулира апетита.

Приготвянето на напитката с ленено семе отнема малко време, но е важно да се знае, че се пие час преди хранене. Ето как да си я приготвите: От вечерта в кана или тенджера с капак, сложете 3 супени лъжици ленено семе и ги залейте с 1 литър вряла вода. Захлупете съда и оставете за цяла нощ. Сутринта прецедете напитката от семената. Трябва да се е получила гъста и желеобразна течност. 

Приема се по 150 мл 3-4 пъти на ден преди хранене. По желание може да добавите и малко мед. Приемайте от нея 10 дни, а след това направете 10 дни пауза. След това, ако нямате някакви оплаквания, продължете да я приемате (правейки отново пауза). 

При редовна консумация ще забележите, че апетитът ви е намалял и в същото време изгаряте излишните мазнини. Не бива да приемате тази напитка, ако имате бъбречни или чернодробни заболявания.

Какво е добре да знаем лененото семе

Семената от лен са едни от най-мощните източници на омега-3 мастни киселини, които се срещат в природата. Тъй като то идва от растителен източник е предпочитана хранителна добавка от вегани и вегетарианци. 

Неговата консумация подобрява състоянието на косата и кожата, намалява риска от развитието на ракови клетки, облекчава неразположенията при артрит, намалява възпалението в следствие на астма, спомага за отделянето на излишните течности от организма, повишава енергията, грижи се за здравето на сърцето и намалява нивата на стрес. 

За да извлечете максимално неговите полезни вещества е добре да го смилате преди да го добавяте към супи, ястия, закуски, сладкиши и салати. То е подходящо и за вашите плодови или зеленчукови шейкове.

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Tози сайт използва "Бисквитки". Научи повече Приемам

Моля, запознайте се с нашите Общи условия и Политика за поверителност