Close search

Сладка „Есенна прелюдия“ и карвинг-торти през ноември в София

Сладка „Есенна прелюдия“ и карвинг-торти през ноември в София Сладка „Есенна прелюдия“ и карвинг-торти през ноември в София Photo credit sticker 2f081510d9ec8c4cb73e1aeb055b0235c8dcc21f20ef27de7a1a88dadc771583

Второто издание на Дефиле „Дизайнерски торти“ и Арт-карвинг „Дизайнерски торти“ ще се проведе от 6-9 номеври 2013 г. на територията на Интер експо център в София, който е основен партньор на събитието. 

Проявите са в рамките на специализираните изложения Сихре, Интерфуд и Дринк, Месомания, Светът на млякото, Булпек и Салон на виното. Тази година организаторите списание „Кафе пауза…“ и Българска асоциация по карвинг предлагат на участниците допълнителни възможности за изява на тяхната креативност. 

Темата „Есенна прелюдия“ се оказа истинско предизвикателство пред участниците. 

За първи път в специално оборудвана Демо зона, майсторите ще премерят сили в оспорван двубой и ще покажат своя професионализъм пред международното жури и посетителите на изложението. В първия ден Демо зоната ще предложи декориране на торта на тема „Есенна прелюдия“. 

Ученици от професионалните гимназии ще премерят сили в декорирането на торти, мъфини, медени сладки и карвинг през втория ден на Дефилето. Своето място сред тортите ще заемат и триетажни карвинг-торти. Третият ден е посветен на карвинга, където майсторите ще бъдат изправени пред предизвикателството да демонстрират своите умения, изработвайки карвинг-композиция на свободна тема.

Организаторите списание „Кафе пауза…“ и Българска асоциация по карвинг са поканили за член на журито Гари Филбей, преподавател в Bournemouth & Poole College of F.E as Lecturer в Лондон, специалист по хлебарство и сладкарство, с много международни награди, организатор на състезания в областта на кулинарията и международен съдия от най-висок клас „А“.

Останалите членове на журито са Веселина Славчева, Надежда Костадинова, Ради Стамболов и Елица Котева. 

Специалната награда на победителите в Демо зоната е участие в Международен кулинарен фестивал в Истанбул, Турция през февруари 2014 г. 

В надпреварата се включват майстори и ученици от София, Пловдив, Благоевград, Плевен, Сандански, Димитровград, Кюстендил, Сопот, Бургас, Самоков, Сливен и Драма (Гърция).

Повече информация за събитието може да намерите на страницата на Дефиле „Дизайнерски торти“ във Facebook.

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Tози сайт използва "Бисквитки". Научи повече Приемам

Моля, запознайте се с нашите Общи условия и Политика за поверителност