Close search

Стефан Леру разкри на живо изкуството на шоколада

Стефан Леру разкри на живо изкуството на шоколада По покана на Puratos България знаменитият шоколатиер е у нас за представянето на своята книга Photo credit sticker 2f081510d9ec8c4cb73e1aeb055b0235c8dcc21f20ef27de7a1a88dadc771583

На 24 октомври в хотел Хилтън София Puratos България, най-големият доставчик на суровини за хлебопроизводство и сладкарството у нас, представи световно признатия шоколатиер Стефан Леру, който пристига за софийската премиера на своята книга „Изкуството шоколад” (“Matiеre Chocolat”). Премиерата бе съпроводена от смайващи демонстрации, в които авторът превърна сладката материя в произведения на изкуството. Понастоящем изтъкнатият майстор е почетен технически съветник на Puratos за марката Belcolade (водещ бранд индустриален шоколад).

"Всичко около мен е в състояние да ме вдъхнови”, твърди Стефан Леру. В своите работи той заимства различни образи от архитектурата, живописта и скулптурата. И добавя: „На първо място обаче поставям природата – морето, птиците, растенията и цветята са най-силният източник на вдъхновение за мен".

„Изкуството шоколад” на Стефан Леру предлага богат илюстративен материал. Показаното в нея изглежда невероятно – морска вълна, роза, парче гранит или бамбуков бастун, изработени от шоколад. Върху 416 страници авторът представя в детайли 50 упражнения по стил. Текстът е съпроводен от над 1200 фотографии.

Puratos Българияай-големият доставчик на суровини за хлебопроизводство, в топ 5 на доставчиците за сладкарство и шоколатиерство), която тази година отбелязва 20 години на българския пазар, отделя специално внимание на организацията на обучения, демонстрации, дегустации и технически семинари и събития. Домакините очакват на премиерата на книгата много от своите партньори от сладкарския бранш.

*Стефан Леру е лауреат на престижни награди: за най-добър сладкар на Франция, 2004 г. (Meilleur Ouvrier de France Pаtisserie), двукратен победител в световния шампионат по сладкарство (World Pastry Championship) в Лас Вегас (2002 и 2004 г.). Наред с това той се изявява като уважаван лектор във Висшата школа по сладкарство на Франция в гр. Исенжо. Правил е демонстрации на изкуството на шоколада в много страни по света.

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Tози сайт използва "Бисквитки". Научи повече Приемам

Моля, запознайте се с нашите Общи условия и Политика за поверителност