Close search

Тайната съставка за красота на Нефертити

Тайната съставка за красота на Нефертити Тайната съставка за красота на Нефертити Photo credit sticker 2f081510d9ec8c4cb73e1aeb055b0235c8dcc21f20ef27de7a1a88dadc771583

Клеопатра се е къпела в мляко, за да се грижи за легендарната си красота, но знаете ли каква е била тайната на Нефертити?

Красотата й е била дар, а за да я запази за дълго, тя се е възползвала от друг дар на природата - зехтинът.

Течното злато, е присъствало в много от нейните ритуали за разкрасяване, а любимо й е било къпането във вода със зехтин. 

Той съдържа ценните витамини Е, А и D, подхранващи вещества като магнезий, калий, калций и каротин, както и важни ненаситени мастни киселини като олеинова киселина, Омега 3 и Омега 6 мастни киселини, припомнят от ejednevnik.com.

За по-млада кожа

За да забавите появата на бръчки, можете да се възползвате от следната маска. Смесете сока на 1 лимон с 2 с. л. зехтин и с получената маска обтрийте нежно лицето си. Правете тази процедура поне 2 пъти в седмицата и ще се радвате на чудесен резултат.

За блестяща коса

Ако вашата е много суха и вяла, направете си следната маска. Смесете 1 жълтък с малко лимонов сок, разбъркайте и добавете и няколко капки зехтин и отново разбъркайте. Нанесете маската по дължината на косата и след 15-20 минути отстранете с топла вода.

За кожа като кадифе

Чудесен трик, за да се радвате на нежна и гладка кожа, е да масажирате тялото си със зехтин преди къпане. Така ще подхраните епидермиса, а благодарение на душа ще отмиете излишното омазняване.

За бяла усмивка

Лесен и изпитан трик в това отношение е да смесите малко зехтин с малко морска сол. Трябва да се получи паста, с която да натъркате зъбите си. После изплакнете и това е.

За разкрасяваща вана

Ето го и любимият ритуал на Нефертити. Съвсем прост е. Трябва само да добавите няколко капки зехтин във ваната си. Те ще подхранят и омекотят кожата ви.

За нежни ръце

Добър вариант е да ги масажирате със зехтин, а ако имате време, можете предварително да ги покриете с прясно нарязани картофи за 10 минути и след това да преминете към разтриването.

За коса без пърхот

Чудесно средство, което ще ви помогне срещу този проблем, е маска от 150 г зехтин, 20 г рициново масло и 20 г одеколон. Смесете добре трите съставки и нанесете получената консистенция върху косата си. Изчакайте така 20 минути и след това отмийте първо с топла, а след това и с хладка вода.

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Tози сайт използва "Бисквитки". Научи повече Приемам

Моля, запознайте се с нашите Общи условия и Политика за поверителност