Close search

Топ 5 на най-добрите антиоксидантни напитки

Топ 5 на най-добрите антиоксидантни напитки Антиоксиданти можем да си набавим и чрез консумацията на различни чайове и сокове Photo credit sticker 2f081510d9ec8c4cb73e1aeb055b0235c8dcc21f20ef27de7a1a88dadc771583

Антиоксиданти можем да си набавим и чрез консумацията на различни чайове и сокове, което е особено полезно за хора, които не разполагат време да се хранят през деня, а желаят да запазят здравето си.

Зелен чай

Съдържа уникалният антиоксидант епигалокатехин-3-галат, за който се свързва със свободните радикали и спомага за изхвърлянето им от тялото, като така забавя процесите на стареене.

Сок от моркови

Морковите, както и другите плодове с оранжев цвят съдържат бета каротин и витамин А, като е доказано, че и двете съставки потискат образуването на ракови клетки. Консумирането на сок от моркови около 500 мл. понякога осигурява на тялото необходимата доза антиоксиданти за няколко дни.

Ябълков сок

Ябълките съдържат най-голямо количество антиоксиданти след боровинките. А консумацията ябълков сок осигурява на тялото необходимите витамини и микроелементи, които ще ни предпазят от хронична умора.

Черен чай

Източник е на силни антиоксиданти, които способстват за предотвратяване на развитието на потенциално животозастрашаващи заболявания като рак, болест на Алцхаймер, Паркинсон.

В наскоро проведено научно изследване се установи, че консумацията на черен чай утроява скоростта на образуване на имунни клетки, което го прави изключително полезен при наличие в тялото на смъртоносни инфекциозни организми.

Сок от нар

Нарът е отличен източник на полифеноли, които са естествени антиоксиданти. Смята се, че пиенето на сок от нар може да повиши нивата на кръвните антиоксиданти с до 35%.

Една от най-значимите ползи от консумацията на сок от нар е превантивно му действие спрямо сърдечно-съдови заболявания, които съпътстват живота на милиони хора по света.

Източник: lechenie.bg

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Tози сайт използва "Бисквитки". Научи повече Приемам

Моля, запознайте се с нашите Общи условия и Политика за поверителност