Close search

Три здравословни енергийни напитки с имуностимулиращ ефект

Три здравословни енергийни напитки с имуностимулиращ ефект Три здравословни енергийни напитки с имуностимулиращ ефект Photo credit sticker 2f081510d9ec8c4cb73e1aeb055b0235c8dcc21f20ef27de7a1a88dadc771583

Когато имаме нужда от освежаване обикновено прибягваме до кофеинови или сладки напитки. 

В последно време масово се наложиха и готовите енергийни напитки. Всички те обаче се характеризират с временен ефект на възбуждане на мозъка, след който ставаме още по-сънливи и неспособни за работа. 

Затова е препоръчително да използваме натурални напитки, които ни зареждат с жива енергия. Освен това, те са богати на витамини и антиоксиданти, благодарение на което засилват имунната защита на организма, пише още framar.bg.

Огнен тоник: препоръчителна доза - 4-5 чаши на ден. 

Продукти: 1 чаена чаша вода, 1 резен лимон, щипка лют червен пипер. Ако искаме да укрепим защитните бариери на организма си, трябва да му помагаме по всякакъв начин. 

Лимонът е не само приятен на вкус, но също така помага за поддържане нормалното ниво на pH в тялото. Лютият червен пипер помага за увеличаване на енергийните нива и осигурява нормалното функциониране на сърдечно-съдовата система.

Богата енергия: препоръчва се да пиете от напитката, само когато имате силна нужда от енергезиране, но не и през нощта. 

В противен случай това може да затрудни заспиването ви. 

Продукти: 1 чаена чаша гореща вода, 2,5 сантиметра пресен корен от джинджифил, 1/4 чаена лъжичка кардамон, 1/4 чаена лъжичка куркума и 1-2 чаени лъжички мед (на вкус). Нарежете джинджифила и го смачкайте с преса за чесън. Добавете подправките, залейте всичко с вряща вода и разбъркайте добре. Медът се добавя малко по-късно, когато напитката леко се охлади. 

Това наистина е енергийна напитка, която ще ви събуди не по-лошо от кафе. Джинджифилът е естествен антисептик, който е полезен и за храносмилането. Куркумата подобрява обмяната на веществата и тонизира. Медът е натурален подсладител, който ще омекоти вкуса и ще повдигне духа ви.

Тежка артилерия: препоръчително е да се пие по 1 чаша сутрин. 

Съставки: 1 узрял банан, 1/4 чаена чаша сурови бадеми или 2 супени лъжици бадемово масло, 2 листа от маруля (или спанак), 1/2 чаена чаша кисело мляко, 1 супена лъжица ленено семе и 1 чаена чаша вода. Пасирайте всичко много добре и изпийте на гладен стомах. 

Това е коктейл от витамини, протеини и антиоксиданти, който дори играе ролята на пълноценна закуска и старт на деня.

Снимки: flickr.com

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Tози сайт използва "Бисквитки". Научи повече Приемам

Моля, запознайте се с нашите Общи условия и Политика за поверителност