Close search

Ути Бъчваров ще сготви най-голямата риба за Никулден

Ути Бъчваров ще сготви най-голямата риба за Никулден Ути Бъчваров ще сготви най-голямата риба за Никулден Photo credit sticker 2f081510d9ec8c4cb73e1aeb055b0235c8dcc21f20ef27de7a1a88dadc771583

Този четвъртък от 16:30 часа по повод големия християнски празник Никулден, пред сградата на общината в Стара Загора, водещият на предаването на БНТ „Бързо, Лесно, Вкусно” Ути Бъчваров ще сготви шаран плакия и вкусна рибена чорба по стари подбрани рецепти. 

Община Стара Загора е осигурила най-голямата, уловена риба в старозагорско за Никулден- 80 килограмов сом с дължина 2,20м, както и 35 килограмов шаран и 30 килограмов толстолоб, които ще бъдат сготвени в най-големия тиган в България, с диаметър почти 2 м.

За вкусните гозби е осигурена над 100 кг подбрана едра риба, свежи зеленчуци и червено вино. Старозагорци ще могат да се насладят, както на процеса на приготовление, така и на вкуса на традиционните за Никулден ястия.

След като храната бъде осветена, над 1 000 порции риба и рибена чорба ще бъдат раздадени в късните следобедни часове на празничния ден. Толкова събира най-големият тиган в България, който е направен от челото на локомотив, произведен през 1907 г. Уникалният тиган се държи на три крака и е изработен през лятото на 2012 г., за рождения ден на предаването Вкусно. Разполага с големи дървени лопати и е истинска атракция, съобщиха от пресцентъра на Общината.

„Според мен с малък тиган радостта е несподелена. Това начинание е олицетворение на идеята да раздаваме и споделяме храната. За първи път в Стара Загора в най-големия тиган у нас ще се готви риба!”, казва Ути Бъчваров.

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Tози сайт използва "Бисквитки". Научи повече Приемам

Моля, запознайте се с нашите Общи условия и Политика за поверителност