Close search

Японско лечение с вода

Японско лечение с вода Според японското медицинско общество пиенето на топла вода сутрин на гладно лекува редица болести Photo credit sticker 2f081510d9ec8c4cb73e1aeb055b0235c8dcc21f20ef27de7a1a88dadc771583

В Япония всички пият вода веднага след като се събудят сутрин. Наскоро научни изследвания потвърдиха ползата от този навик. 

Според японското медицинско общество пиенето на топла (почти гореща) вода сутрин на гладно лекува изцяло следните болести: главоболие, болки в тялото, артрит, епилепсия, бронхит, астма, менингит, заболявания на бъбреците, затлъстяване, гастрит, диария, диабет, запек, всички видове очни болести, рак, менструални проблеми, болести на ушите и гърлото.

Ако искаме да се излекуваме японците съветват да приложим следния метод:

- След като станете сутрин, преди още да си измиете зъбите изпийте 4 чаши от по 160 мл топла вода
- Измийте си зъбите, но не яжте и не пийте нищо друго поне 45 минути след това
- След като закусвате не пийте нищо поне 2 часа (това важи и за всички хранения изобщо, тъй като пиенето на вода след ядене разрежда храносмилателните сокове и нарушава работата на стомаха)

Хората в по-напреднала възраст и болните, които не могат да изпият 4 чаши вода наведнъж, могат да започнат с по-малко количество и постепенно да го увеличават, докато достигнат 4 чаши. 

Ето ориентировъчно времето, за което лечението повлиява или излекува следните болести:

- Високо кръвно налягане – 30 дни
- Гастрит – 10 дни
- Диабет – 30 дни

Този метод няма странични ефекти, освен че след това ще ви се ходи по-често до тоалетната. Китайците и японците неслучайно пият горещ чай с храненето, а не студена вода. Може би е добре човек да се поучи от тези техни хилядолетни навици. Проблемът е, че пиенето на студена вода след хранене втвърдява мазнините и забавя храносмилането. Разбира се преди да предприемете това лечение е добре да се консултирате с лекар, съветват колегите от doctiming.bg.

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Tози сайт използва "Бисквитки". Научи повече Приемам

Моля, запознайте се с нашите Общи условия и Политика за поверителност