Close search

Петте най-добри противовъзпалителни билки

Петте най-добри противовъзпалителни билки Възпалението се характеризира с подуване и зачервяване повърхността на кожата, свързано с болка Photo credit sticker 2f081510d9ec8c4cb73e1aeb055b0235c8dcc21f20ef27de7a1a88dadc771583

Възпалението е реакция на организма към заплашителни или вредни дразнители. От време на време много хора могат да изпитат изблици на леко възпаление, дължащо се на алергени от околната среда, микроорганизми и токсини. 

Когато изблиците стават все по-чести, отколкото случайни, човек може да има риск за увреждане на тъканите, поради хронично възпаление.

За да се минимизира увреждането на тъканите, се препоръчва, страдащите от хронично възпаление да говорят с лекар. Обикновено се предписват лекарства, но има допълнителни или алтернативни лечения, които включват промени в диетата и начина на живот, както и билкови добавки, които помагат при възпаление, включително и ревматоиден артрит.

Котешки нокът (Uncaria tomentosa, Uncaria guianensis)

Котешкият нокът е билка, която е характерна за Перу, Еквадор и Колумбия, и е ефективен природен лек на някои видове възпалителни състояния. Пациенти намират облекчение от гастрит (възпаление на стомаха), акне, поради възпаление на кожата и възпаление, дължащо се на менструация. Клиничните проучвания показват, че котешкият нокът е показал значително подобряване на ревматоиден артрит и остеоартрит. Този популярен домашен лек, който се използва за намаляване на възпалението е широко достъпен в местните магазини за здравословни храни, и също може да бъде придобит от продавачи на билки онлайн.

Чесън

С основание, чесънът е известен като един от невероятните лекове на природата за различни заболявания, включително предотвратяване на кръвни съсиреци, понижаване на кръвното налягане, намаляване подуването на ставите и болки, свързани с артрит. С добавянето на повече чесън към диетата, много хора, които страдат от болки в ставите, дължащо се на възпаление, могат да намерят облекчение.

Джинджифил

Джинджифилът има много ползи за здравето, включително, че е лекарство против гадене. Отбелязано е, че джинджифилът е подправка, която намалява възпалението, особено при индивиди, които също имат невродегенеративни заболявания (като болест на Паркинсон, болест на Алцхаймер, множествена склероза, менингит и мозъчни тумори).

Гугул (Commiphora wightii)

Това дърво, което е известно още като смирна Мукул, е родно на Индия, и е било използвано като лечебна билка за поколения. Лечебната сила се крие в смолата на дървото, а не листата или кората. Смолистото вещество се събира и се извлича активната лечебна съставка. По традиция, тази билка се използва за премахване на токсините от тялото и наскоро привлече вниманието на съвременните практикуващи лекари. Гугул има активна съставка, за която се казва, че лекува различни заболявания на молекулярно, както и биологично ниво, според изследователи от Националния институт по здравеопазване. Клинични проучвания потвърждават, че изолираната съставка гугулстерон е безопасна за използване като медицинско средство за лечение на ревматоиден артрит и остеоартрит.

Тропически хибискус (Hibiscus vitifolius)

Тропическият хибискус е проучван и хваща вниманието на съвременните учени в продължение на векове. Казва се, че активната съставка, която се намира в основата на това растение, госипин (Gossypin), намалява значително задържането на течности и възпалението при пациенти. В сравнение с фенилбутазон (синтетично нестероидно противовъзпалително лекарство), госипин показва резултати, че е много по-безопасен и само малко по-ефективен.

Винаги обсъждайте всички медицински промени, включително и естествени билки, с вашия лекар.

Източник: biopogled.com

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Tози сайт използва "Бисквитки". Научи повече Приемам

Моля, запознайте се с нашите Общи условия и Политика за поверителност