Яжте повече зелени плодове и зеленчуци
Медици твърдят, че трябва да включваме във всекидневното си меню повече зелени плодове и зеленчуци, особено през тези месеци, защото сега организмът ни се нужда е повече грижи и поддръжка.
Именно зелените плодове и зеленчуци съдържат много витамини и полезни вещества, които подпомагат организма ни да се бори успешно с вирусите и инфекциите.
"Шампион" в зеления списък е Авокадото. То ни дава богатство от мононенаситени мазнини, съдействащи за понижението на холестерина в кръвта. Съдържа също витамин Е и естествения антиоксидант лутеин, изключително важен за зрението.
След него в списъка са броколите. Те са силни борци с раковите клетки,намаляват и подтискат действията им.
Брюкселското зеле съдържа фитохимикали с антираков ефект и е чудесен източник на витамин А и С, както и на калий.
Ако тези по-специални зелеви видове са трудно достъпни – върши работа и обикновеното бяло зеле. То не ни товари с калории, а в същото време зарежда с много витамини К, С и бета-каротин.
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook