Close search

За да се чувствате като у дома си в най-важния момент

За да се чувствате като у дома си в най-важния момент Медицински комплекс „Д-р Щерев“ с ново уютно разширено и реновирано родилното отделение Photo credit sticker 2f081510d9ec8c4cb73e1aeb055b0235c8dcc21f20ef27de7a1a88dadc771583

През 9-те месеца на трепетно очакване на най-голямата радост, много от тревогите на бъдещите родители са за момента, когато настъпи раждането. Дали ще се държат добре лекарите? Много ли ще е страшно? Какви ще са условията на родилното отделение? Кой ще се погрижи за бебето веднага след раждането?

Всички тези въпроси не са никак маловажни за бъдещата майка и са свързани с нейното спокойствие и спокойствието на бебето.  Това чувство на тревога се намалява веднага щом родилката бъде посрещната с усмивка и в уютна атмосфера.

С цел да създаде максимално удобство, наред с професионалните грижи на специалистите, Медицински комплекс „Д-р Щерев“ реновира и разшири своето родилно отделение. Обновеното отделение разполага с нови родилни зали, нова разширена реанимацията за послеродово наблюдение, нови зали за неонатологични грижи, допълнително десет стаи за следродилно възстановяване и изцяло обновена атмосфера. 

Всяка стая разполага със собствен санитарен възел и баня и е оборудвана с кабелна телевизия, климатик, хладилник, телефон и безжичен Интернет достъп.

Една прекрасна добавка е специално обособената зала за изписване. В нея спокойно може да поканите приятели и роднини, които да споделят прекрасния момент. Залата е обзаведена с коктейлен кът и част, наподобяващ домашния уют, където без да бързате да приемете поздравленията на най-близките ви.

Бъдещите майки, избрали Медицински комплекс „Д-р Щерев“ за място където да се случи магията на раждането, остават очаровани от професионалните грижи на специалистите и атмосферата, напомняща по-скоро уюта на дома, отколкото на типично медицинско заведение. Този уютът не е свързан само с обзавеждането, но и с грижите на целия персонал и специалисти на комплекса, които знаят, че когато бъдещата майка е спокойна и се чувства като у дома си, се подпомага целият процес на раждане и пълноценното съпреживяване на първите дни на майката и новороденото. 

Когато настъпи самото раждане, не е нужно да губите време в приготвянето на багаж за болницата и да се притеснявате да не сте забравили нещо. В Медицински комплекс „Д-р Щерев“ може да дойдете само с личната си карта, всичко друго необходимо, като допълнителни аксесоари и козметични принадлежности за бъдещата майка и бебето са осигурени от комплекса.

Наред с всички удобства на разположение са и няколко специализирани ВИП стаи, където е подсигурена възможността за престой и на двамата партньори. Обикновено престоят вродилното отделение трае между 3–5 приятни и уютни дни, като майките се преглеждат всекидневно от акушер-гинеколог, а бебетата от неонатолог.

Медицински комплекс „Д-р Щерев“ насърчава контакта майка-бебе (skin-to-skin), затова когато се появи на бял свят малкото мъниче и състоянието му позволява, то се поставяме на гърдите на майката. Този първи контакт е от изключително значение да започне процесът на лактация.

За да е още по-спокойна майката, дали прави всичко както трябва за своето бебче, квалифицираните акушерки в родилното отделението помагат индивидуално на всяка родилка да свикнат с първите грижи. Комплексът разполага с подсигурена зала за кърмене със специално оборудван стол за кърмачки.

За всички родилки е подсигурена и физиотерапевтична грижа, която представлява специална рехабилитационна програма за възстановяване в първите дни след раждането.

И защото всяка бъдеща майка вярва не само на думи, но и на очите си, Медицински комплекс „Д-р Щерев“ организира всеки месец „Дни на отворените врати“ където може да разгледате родилното отделение отвътре и да зададете своите въпроси.

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Tози сайт използва "Бисквитки". Научи повече Приемам

Моля, запознайте се с нашите Общи условия и Политика за поверителност