Close search

Защо е важно да пием повече вода по време на диета

Защо е важно да пием повече вода по време на диета Защо е важно да пием повече вода по време на диета Photo credit sticker 2f081510d9ec8c4cb73e1aeb055b0235c8dcc21f20ef27de7a1a88dadc771583

Сега почти всяко така наречено развито общество има проблеми с наднормените килограми.

Наднорменото тегло е огромен бич за всяка нация, като към покачване на ненужни килограми са особено податливи жените. Затова правителствата насърчават гражданите си за преминаване към здравословно хранене. Това е скъп процес съпроводен с големи и скъпи рекламни кампании из цял свят. Качването на килограми днес се дължи на много неща, но основните са нездравословното хранене и стреса. Като под нездравословно хранене да се разбира всичко от така наречените fast foods. 

Няма спор че едно бързо бургерче през обедната почивка е вкусно и засищащо но едва ли си даваме сметка какво всъщност вкарваме в организма си. Затова е добре да ограничим хапването на бързи закуски до минимум. Другия виновник за излишните килограми е стреса, доказано е че хората подлагащи се на ежедневен стрес са много по-склонни към бързо покачване на килограми.

И когато килограмите в един момент станат в повече, е време да предприемем някакви мерки за да преустановим това покачване и да го спрем. Тоест, дошло е време за диета. Важно е да уточним обаче че диета не означава – гладуване! Много хора бъркат двете понятия, или по скоро използват знак за равенство, а това не е така. При диета ние се ограничаваме от едни храни за сметка на други, изхвърляме от менюто си храна в която има големи количества мазнини, но в никакъв случай не гладуваме.

Когато е дошло време и сте решили да започнете диетата е важно да започнете постепенно със заменянето на едни храни с други, знайте че ако изведнъж спрете с храната и започнете да гладувате, не само че няма да отслабнете но може и да си навредите. Другия особено важен фактор по време на диета е водата. В много диети се пропуска да се спомене че е важно да се пие вода – много вода. Пиенето на вода особено по време на диета е не препоръчително, задължително е!

На всички ни е ясно че около 90% от кръвта ни се състои от вода, водата е основния „виновник” за почти всички процеси случващи се в тялото ни. Водата е й основния разтворител на полезните вещества за тялото ни. Водата спомага за доставянето на хранителни вещества до клетките, а също така спомага и за по-доброто усвояване на кислорода. Казваме всички тези неща за водата за да разберете, че тя е жизненоважна по време на диета е просто задължителна.

В процеса на диетата тялото ни ще започне да се чисти от насъбраните токсини и шлаката насъбрана в организма ни, точно тук идва и ролята на водата, тя е тази която спомага за изхвърлянето им извън организма ни.

Източник: dietite.net

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Tози сайт използва "Бисквитки". Научи повече Приемам

Моля, запознайте се с нашите Общи условия и Политика за поверителност