Close search

Защо любовта на мъжа се провокира от храната

Защо любовта на мъжа се провокира от храната Поговорката, че „любовта на мъжа минава през стомаха” е изключително достоверна Photo credit sticker 2f081510d9ec8c4cb73e1aeb055b0235c8dcc21f20ef27de7a1a88dadc771583

Поговорката, че „любовта на мъжа минава през стомаха” е изключително достоверна, поради причинно-слествените взаимодействия, които се случват в мъжкия мозък. 

Науката е единодушна, мъжкият и женският мозък имат различно устройство и работят по различен механизъм, съобщават от foodpanda. Мозъкът на мъжа работи на честоти различни от тези на жените.

По същество, в него е заложен от хилядолетия вроденият инстинкт на идеалния ловец. За съжаление, съвременната действителност налага мозъкът на силния пол да работи и на други честоти и да развива и други заложени, но не достатъчно рзавити вродени инстинкти. Това, което липсва на жените е, това което е заложено за мъжете – пространствено мислене, силно развито чувство на ориентация, засилено абстрактно мислене. 

За разлика от дамите, при мъжете няма директна връзка между центъра на емоциите и центъра на речта. Това обяснява факта защо им е толкова трудно да изразяват чувствата си.

Оказа се, че това не е пречка, за по-изобретателните дами, които знаят как да получат любов и признание от половинките си. Пътят към мъжката емоционалност минава през техния стомах.

Изумително е как една лазаня би провокирала невроните в мъжкия мозък, така че след консумирането и той да се превърне в най-чувствителния човек на земята. Но какво носи храната на мозъка, така че да го кара да работи на честоти неприсъщи за неговото нормално функциониране? Въпросът е не толкова научен, колкото психологически, съобщават от foodpanda. Най-голямата платформа за доставки на храна, направи проучване сред редовните си клиенти от женски пол. 

Данните от изследването показаха, че след поръчка на храна от любим ресторант, 21% от мъжете са значително по-доволни, отколкото ако техните съпруги са сготвили храната във вкъщи. Какво се е случило в техния мозък – усетили са, че са били „поглезени” от нежните си половинки, които знаят какво точно да поднесат за вечеря, така че мъжът им да бъде истински доволен и да усети, че е специален. Реакцията е да върнат жеста към съпругите си.

62% от мъжете биват съблазнявани с така наречените „афродизиаци”. 

При този тип представители от мъжкия пол, храната не трябва да бъде просто храна, а да ги стимулира и провокира. Дамите твърдят, че след поднасянето на такъв тип деликатеси забелязват драстична промяна в поведението и отношението на техните партньори. Разбира се наблюдава се повишаване на либидото, в слествие на което се повишава и желанието за интимна близост. 

За съжаление при 17% от мъжете, дамите не могат да установят драстична промяна и отбелязват, че цялата магия на чувственост трае едва няколко минути, докато храната в чинията не свърши. Ефектът не е продължителен.

И все пак от трите изследвани групи става ясно, че храната провокира процеси в мозъка на мъжа, които са проводник между центъра на емоциите и центъра на речта и действията на силната половина на човечеството.

Снимки: flickr.com

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Tози сайт използва "Бисквитки". Научи повече Приемам

Моля, запознайте се с нашите Общи условия и Политика за поверителност